Hive

HIVE Blockchain za proširenje rudarskih operacija sa novim Intel ASIC čipovima

Kompanija za rudarenje bitcoina širi se u Teksas sa novim prilagođenim „zelenijim“ rudarskim uređajima koji će pokretati Intel Bonanza Mine čipovi.

Javna kompanija za rudarenje kriptovaluta HIVE Blockchain Technology potpisala je ugovor o kupovini ASIC čipova od proizvođača Intel koji će se koristiti u njihovim novim prilagođenim uređajima za rudarenje.

HIVE je dogovorio da nove uređaje napravi nezavisni proizvođač prilagođenog dizajna koji će integrisati Intelove čipove u nove zračno hlađene Bitcoin (BTC) uređaje za rudarenje.

HIVE očekuje da će novi uređaji skoro udvostručiti svoju ukupnu heš stopu rudarenja Bitcoina sa 1,9 na 3,8 Exahaša u sekundi (Eh/s). Oni će početi da stižu spremni za upotrebu počevši od druge polovine 2022.

Intel je u svom patentu za čipove pod nazivom Bonanza Mine naveo da bi čipovi takođe smanjili potrošnju energije u rudarskim operacijama za 15%. Smanjenje potrošnje energije može omogućiti HIVE-u da koristi više uređaja, pomažući mu da još više poveća svoj doprinos stopi heširanja.

Aydin Kilic, predsjednik i glavni operativni direktor HIVE-a, sugerirsao je da će novi uređaji biti važni u budućem rastu kompanije i njenom doprinosu stopi heširanja na mreži. Rekao je da je kompanija posvećena “implementaciji ovih blockchain akceleratora sljedeće generacije u (HIVE) zelenu energetsku infrastrukturu.” Izvršni predsjednik HIVE Frank Holmes je dodao:

„Intelova posvećenost izazivanju statusa quo i posvećenost energetski efikasnim proizvodima veoma su u skladu sa našom posvećenošću ESG-u i čistoj energiji.”

Trenutno država New York i nekoliko zemalja širom svijeta razmatraju zabranu rudarenja Bitcoina u ime očuvanja okoliša i napajanja. HIVE se može zaštititi od takvih pritužbi u vezi sa svojom novom lokacijom u Teksasu korištenjem postrojenja koje pokreće obnovljiva energija u vlasništvu kompanije za digitalnu infrastrukturu Compute North.

HIVE trenutno ima rudarske operacije u Kanadi, Islandu i Švedskoj gdje rudari BTC, Ether (ETH) i Ethereum Classic (ETC). Operacija u Teksasu biće prva u Sjedinjenim Državama.

Čipovi specifičnih za aplikaciju (ASIC) prilagođeni su za određenu upotrebu. U slučaju rudarenja bitcoina, oni su dizajnirani da izvode složene matematičke jednačine kako bi kreirali nove blokove u lancu.

 

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.