amazon nece uvesti kripto

Izvršni direktor Amazona kaže da neće uskoro dodavati kriptovalute kao opciju plaćanja

Izvršni direktor Amazon.com Inc (AMZN.O) Andy Jassy rekao je da gigant e-trgovine nije blizu dodavanju kriptovalute kao opcije plaćanja svom maloprodajnom poslovanju, u intervjuu za CNBC u četvrtak.

On je takođe rekao da bi moglo biti moguće prodati nezamjenjive tokene (NFT) na njegovoj platformi za e-trgovinu i očekuje da će NFT nastaviti da raste “značajno”.

NFT, vrsta digitalne imovine koja postoji na blockchainu, eksplodirala je u popularnosti 2021. godine, a NFT umjetnička djela su se prodavala za milione dolara.

Jassy je rekao da će kriptovalute postati veće na duži rok, ali je dodao da on sam ne posjeduje nikakve.

Sve veći broj kompanija počeo je da prihvata virtuelne valute za plaćanje, približavajući klasi imovine koju su velike finansijske institucije do prije nekoliko godina izbjegavale.

Prošle godine, eBay Inc (EBAY.O) je na svojoj platformi dozvolio prodaju NFT-ova za digitalne kolekcionarske predmete poput trgovačkih kartica, slika ili video klipova, prva kompanija za e-trgovinu koja se uključila u ludnicu oko NFT-a.

EBay je takođe rekao da je otvoren za mogućnost prihvatanja kriptovalute kao oblika plaćanja u budućnosti.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.