avax

Još jedan ETH rival se sprema za novi ATH (All-Time High) dok BTC signalizira promjenu trenda

Pomno praćeni kripto analitičar, kaže da je bikovski nastrojen prema jednom ETH rivalu, te predviđa potencijalnu promjenu trenda Bitcoin-a.

Kripto analitičar pod pseudonimom Smart Contracter, rekao je svojim pratiocima na tviteru, kojih ima oko 205 hiljada, da prati cijenu platforme za pametne ugovore, Avalance (Avax).

Ovaj kripto analitičar je rekao da vjeruje da se AVAX sprema za jak uspon, nakon završetka korektivnog šablona.
“Kada su altovi u pitanju, detaljno analiziram AVAX. Ne samo da je imao jaku reakciju na nivou 0,618 (FIB level), nego je i na putu ka dolje imao tri talasa korekcije ABC. Očekujem da će nadvisiti mnoge altove, potencijalno i svoj ATH.”

avax1

Smart Contracter je poznat po tome što praktikuje Elliot Wave teoriju, vrstu tehničke analize koja predviđa buduću cijenu prateći psihologiju mase, koja se odražava u talasima. Prema Elliot Wave teoriji, nastavak uzlaznog trenda je moguć nakon izvršavanja ABC korekcije.

Posmatrajući Bitcoin, ovaj analitičar kaže da BTC pokazuje znakove snage, nakon što je uspio da se zadrži iznad dijagonalne linije otpora, koja ga je držala u medvjeđem trendu još od novembra prošle godine.

Solidno dnevno zatvaranje iznad linije silaznog trenda. Prvi znak bikovske strukture tržišta, nakon skoro tri mjeseca.

avax 2

Smart Contracter je dugoročno bikovski, kada je u pitanju Bitcoin. Prošlog mjeseca, kada je cijena BTC-a prijetila da probije zonu podrške od $30,000 dolara, ovaj analitičar je predvidio da će Bitcoin ove godine porasti preko $100,000 dolara.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.