linkedin

Kripto oglasi za posao skočili su za 395% na LinkedIn-u

Najbolji gradovi za popis su San Francisco, Austin, New York City, Miami i Denver.

Liste poslova za pozicije vezane za kriptovalute porasle su za skoro pet puta u 2021. u odnosu na godinu ranije, prema nedavnoj studiji LinkedIn-a.

Objave s naslovima koji sadrže pojmove kao što su “bitcoin“, “ethereum“, “blockchain” i “cryptocurrency” porasli su za 395% u SAD-u od 2020. do 2021., prema istraživanjima. To je bilo znatno više od povećanja od 95% u oglasima za posao u široj tehnološkoj industriji u istom vremenskom periodu.

Ovaj bum radnih mjesta dolazi kako se investicije slijevaju u industriju. Rizični kapitalisti uložili su rekordnih 30 milijardi dolara u kripto kompanije u 2021. godini.

Većina objava bila je za softverske i finansijske pozicije, ali LinkedIn je također primijetio porast potražnje za ljudima u profesionalnim uslugama kao što su računovodstvo i konsalting, kao i kadrovski i kompjuterski hardver.

Neki od najčešćih naziva poslova bili su za blockchain programere i inženjere.

Područje zaljeva San Francisca, Ostin u Teksasu, New York City, Miami-Fort Lauderdale i Denver bile su oblasti koje su imale najviše oglasa za kripto poslove u 2021. godini, rekao je LinkedIn za MarketWatch.
U 2020., pet područja sa najviše kripto poslova bili su područje zaljeva San Francisco, New York City, područje Raleigh-Durham-Chapel Hill u Sjevernoj Karolini, Greater Philadelphia i Los Angeles.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.