70k

‘Luda količina’ bitcoin šortsova se nada da on neće ići na 70 hiljada dolara

 

Ogromna količina Bitcoin kratkih pozicija će biti izbrisana ako se Bitcoin vrati na 70.000 dolara, nivo cijene koji nije vidio 12 dana.
Prodavci bitcoina na kratki rok vjerovatno drže palčeve u nadi da se imovina neće vratiti na 70.000 dolara u bliskoj budućnosti, uz ogromnu količinu likvidacija ako se to dogodi.

Podaci CoinGlass-a pokazuju da će zapanjujućih 1,67 milijardi dolara kratkih pozicija biti likvidirano ako se Bitcoin vrati na 70.000 dolara – nivo cijene na kojem se trguje od 8. juna, prema podacima CoinGlass-a.

70k1
Bitcoin je u padu od 3,23% u proteklih sedam dana. Izvor: CoinMarketCap

„Postoji luda količina kratkih likvidacija bitcoina koja se gomila na vrhu“, priznao je pseudonimni kripto trgovac Ash Crypto 17. juna u X postu.

Prema CoinMarketCap-u, povećanje od 7,46% u odnosu na trenutnu cijenu od 65.136 dolara dovelo bi je do 70.000 dolara.

„Tržišta su trenutno neverovatno optimistična. Bitcoin i ETH likvidacije su naslagane. Odskakanje je neizbježno”, napisao je izvršni direktor Discover Crypto Joshua Jake 18. juna.

70k 2
Otvorena kamata za Bitcoin je pala za 10,99% otkako je dostigla svoj ATH 7. juna. Izvor: CoinGlass

Otvorena kamata na bitcoin (OI) – što je ukupna vrijednost svih nepodmirenih ili neriješenih bitcoin fjučers ugovora na berzama – pala je za 10,99% otkako je 7. juna dostigla najviši nivo u istoriji na 33,55 milijardi dolara. Međutim, Bitcoin OI je 82% veći u odnosu na 1. januar.

Dok opadanje otvorenog interesa može ukazivati ​​na trend pogoršanja, porast otvorenog interesa podrazumijeva rastući interes tržišta.

Ranije u junu, uoči 7. juna, OI bitcoina porastao je preko 2 milijarde dolara u samo tri dana, što je navelo trgovce da vjeruju da bi to moglo izazvati iznenadni efekat “biča” na njegovu cijenu.

Potrebne likvidacije prije novog ATH-a za Bitcoin

Willy Woo, kripto analitičar i kreator onchain izvora podataka Woobull, sugerisao je da će velika likvidacija biti bolje pozicionirana da bi bitkoin dosegao nove vrhunce svih vremena.

“Potrebna nam je još solidna količina likvidacija prije nego što bude sve jasno za daljnju bikovsku aktivnost”, napisao je Woo 19. juna. „Znam da je loše, ali BTC neće oboriti sve vremenske maksimume dok se ne pojavi još dosade i bola“, dodao je.

Woo nije jedini analitičar koji koristi riječ “dosadno” da opiše nedavnu akciju cijena Bitcoina nakon prepolovljenja Bitcoina 20. aprila.

„U suštini, to je Zona Dosade prije Banana Zone“, napisao je 19. juna Julien Bittel, šef istraživanja Global Macro Investor.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.