Mali investitori ostvaruju san od 1 BTC

S obzirom da se BTC nedavno trgovao u rasponu od 20.000 dolara po prvi put od 2020. godine, mali investitori su pronašli mogućnosti da ostvare svoj san o posjedovanju najmanje 1 BTC-a.

Otkako su investitori u Bitcoin (BTC) probudili milionere dok je ekosistem stekao ogromnu popularnost uporedo sa integracijom interneta, investitori širom svijeta su u žurbi da akumuliraju što više od 21 miliona BTC-a – jedan po jedan Satoshi.

Dana 20. juna, Cointelegraph je izvijestio da se broj adresa Bitcoin novčanika koji sadrže jedan BTC ili više povećao za 13.091 u samo sedam dana.

Dok je ukupan broj adresa koje drže 1 BTC doživio trenutno smanjenje u narednim danima, kripto zajednica na Redditu nastavlja da pozdravlja nove kripto investitore koji su se zadržali na putu da postanu vlasnici cijelog coina.

btc small investors 1

Redditor arbalest_22, koji je podijelio gornji snimak ekrana, otkrio je da mu je bilo potrebno oko 35.000 dolara ukupno da akumulira 1 BTC tokom nekoliko mjeseci od 14. februara 2021. Pokazujući dalju podršku Bitcoin ekosistemu, Redditor ima za cilj da nastavi nabavljati Satoshi  dok ne akumulira preko 2 BTC.

Arbalest_22 je počeo da kupuje BTC od kripto mjenjačnice Coinbase, ali je kasnije počeo koristiti Strike zbog nižih naknada. Zavirujući u njegove buduće planove, izjavio je:

“Nadam se da ću se u budućnosti prema tome ponašati više kao što se bogati ljudi odnose prema nekretninama i uzimaju kredite  i onda samo otplatite stari kredit novim. Bum, prihod bez poreza.”

Sljedeći primjer, drugi korisnik Reddita Evening-Main-5860 takođe je objavio o tome da posjeduje 1 BTC nakon što je uglavnom slijedio strategiju dolara cost averiging (DCA), u kojoj je redovno kupovao manje količine BTC-a tokom dužeg vremenskog perioda, navodeći:

btc small investors 2

“Uspio sam uhvatiti  pad i kupiti dovoljno da pređem ciljnu liniju. Ovo nije bio lak podvig. Ja sam samo običan momak sa običnim životom.”

btc small investors 3

U periodu od 15. do 25. juna, ukupan broj adresa Bitcoin novčanika koji drže više od 1 BTC porastao je za 873, prema podacima Glassnodea.

Iako pad cijena BTC-a mnogi vide kao priliku za ulaganje, trendovi Google pretraživanja naglašavaju tendenciju drugih investitora da spekulišu o njegovom propadanju.

btc small investors 4

Rezultati Google pretrage odražavaju najveću zabrinutost za tržišta kriptovaluta nakon sedmica nemilosrdnih rasprodaja cijena imovine.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.