Capture1

Meksiko na listi zemalja za usvajanje Bitcoin-a

Samson Mow, izvršni direktor za strategiju u Blockstream-u, objavio je napuštanje platfome putem tvitera. Mow, koji je posvetio 5 godina Blockstream-u, sada želi da se fokusira na ubrzavanje usvajanja Bitcoin-a, na nacionalnom nivou, ciljajući Meksiko kao svoju prvu metu.

mexico1

Mow, koji je bio savjetnik u El Salvadoru kada je Bitcon usvajan kao zakonsko sredstvo plaćanja, objavio je napušta Blockstream da bi se fokusirao na širenje „usvajanja BTC-a širom zemlje.“ Mow je spomenuo Meksiko kao jednu od zemalja „na listi“ koja bi mogla usvojiti Bitcoin.

mexico 2

„Dakle, sa @Blockstream na vrlo dobroj poziciji i dobro kapitalizovanim, nakon dobre B runde, bilo je pravo vijeme da krenem dalje. Takođe osjećam kao da je ključno vrijeme u revoluciji Bitcoin-a, na ivici smo masovnog usvajanja, a ja mislim da mogu doprinijeti da se to dogodi brže.“ dodao je Mow na tviteru. Mow, koji će se takođe, potpuno fokusirati na Pixelmatic, razgovarao je preko tvitera sa Ricardo Salinas Pliego, trećim najbogatijim čovjekom Meksika, vezano za rudarenje Bitcoin-a u državi. Takođe je objavio sliku sa senatorkom Indirom Kempis, koja aktivno radi na mainstream usvajanju Bitcoina-a u Meksiku, nagovještavajući planove da se aktivno istraži pogon za usvajanje BTC-a.

Ranije, u izvještaju od strane Fidelity Digital-a u januaru, navodi se da bi 2022. godina mogla biti godina usvajanja Bitcoin-a od strane mnogih država. U izvještaju se navodi:

„Iako veliki broj država, širom svijeta, zauzima strog pristup prema regulaciji kriptovaluta, Fidelity ne vjeruje da je potpuna zabrana u pitanju. Potpuna zabrana bi bila veliki izazov za postizanje, a i ako bi se to i uspjelo, vodilo bi ka značajnom gubitku bogatstva i prilika.

Umjesto toga, što više država usvaja Bitcoin, ostale države će biti primorane da urade isto, čak iako ne vjeruju u tezu investicije ili usvajanja Bitcoin-a.“

„Takođe mislimo da ovdje postoji teorija igre velikih uloga, gdje će, ukoliko se usvajanje Bitcoin-a poveća, države koje sada obezbijede nešto Bitcoin-a, biti konkurentnije. Drugim riječima, niža cijena danas, može biti prednost, u odnosu na potencijalno mnogo višu cijenu, sledeće godine“, navodi se dalje u izvještaju.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.