twitter binance

Monetizacija Twittera i sloboda govora doveli su do Binanceove injekcije od 500 miliona dolara

Binance će takođe pomoći u integraciji Twittera u Web3 implementacijom kripto plaćanja i raspoređivanjem posvećenog tima stručnjaka na lancu koji će zaustaviti naloge spam robota.

Izvršni direktor Binancea Changpeng “CZ” Zhao objasnio je razloge za zajedničko ulaganje od 500 miliona dolara u Twitter Elona Muska, navodeći potencijal monetizacije, slobodu govora kripto zajednice i priliku da na kraju “pomogne da se Twitter uvede u Web3”.

CZ-ovi komentari došli su iz segmenta CNBC Squawk Box od 31. oktobra, gdje je objasnio šta je dovelo do njegovog zajedničkog ulaganja s Elonom Muskom da preuzme platformu društvenih medija, napominjući:

“Vjerujem da Twitter nije dobro monetizovan, da nije dobro rastao, ima mnogo taktičkih problema kao što su botovi koji šalju spamove na moje komentare, tu su i nalozi prevaranta. Posao nije dobro vođen. Mislim da platforma ima ogromnu vrijednost sama po sebi, a posebno sada sa Elonom na čelu, vrlo smo sigurni,” dodao je.

Binance se nije pokolebao u svojoj podršci Muskovoj akviziciji Twittera otkako je prvi put najavio svoju podršku u maju 2022. Ostali suinvestitori uključuju Sequoia Capital Fund, Fidelity Management i Research Company.

Izvršni direktor Binancea rekao je da Twitterova teška procjena cijene nije uticala na njegovu odluku o ulaganju jer su smatrali da su dugoročni izgledi jaki, dok su kriptovaluti dali “mjesto za stolom” kada je u pitanju sloboda govora:

„Mi smo dugoročni investitori, vjerujemo u jake preduzetnike, vjerujemo u jake platforme, vjerujemo u slobodu govora i na ovo gledamo za 10, 20, 50, 100 godina, tako da mala fluktuacija cijena na mjesečnom nivou nama ne smeta.”

Međutim, odluke o tome koji Twitter nalozi će se ponovo aktivirati neće biti u rukama Muska, koji je rekao da će novo “odbor za moderiranje sadržaja” imati dužnost da odredi koji će zabranjeni korisnički nalozi biti vraćeni.

Međutim, preduzetnik milijarder potvrdio je u tvitu da će Odbor primjenjivati ​​svoje diskreciono pravo sa “veoma različitim gledištima”.

CZ kaže da je investirao jer se takođe nada da će igrati ulogu u eventualnom prelasku Twittera na Web3, kao što je dodavanje plaćanja zasnovanih na kriptovalutama na platformu društvenih medija:

“Želimo pomoći u rješavanju onih trenutnih problema kao što je naplata članstva koji se mogu vrlo lako učiniti upotrebom kriptovaluta kao sredstva plaćanja.”

Prema izvještaju Reutersa od 28. oktobra, kripto berza planira da stvori namjenski tim za rad na potencijalnim rješenjima zasnovanim na kripto i blockchain-u za Twitter.

Novi tim će istražiti kako izgraditi rješenja na lancu za rješavanje problema kao što su nalozi spam botova.

Binanceova investicija od 500 miliona dolara u Twitter čini ih četvrtim najvećim akcionarom na platformi društvenih medija među 19 investitora.

Twitter takođe više nije javno trgovana kompanija, pošto je uklonjen sa Njujorške berze 28. oktobra, nakon Muskove odluke da preuzme kompaniju kao privatnu.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.