pay pal

PayPal nastoji obuhvatiti sve moguće kripto i blockchain usluge

 Globalni platni gigant PayPal daje sve od sebe da u svoje usluge uvede sve moguće integracije blockchaina i kriptovaluta, rekao je viši izvršni direktor kompanije, Richard Nash.

PayPal naporno radi na podršci svim mogućim digitalnim uslugama, uključujući digitalne valute i digitalne valute centralne banke (CBDC), rekao je potpredsjednik Richard Nash u ekskluzivnoj izjavi za Cointelegraph na Svjetskom ekonomskom forumu 23. maja.

Nakon što je uveo svoju uslugu kupovine, zadržavanja i prodaje za Bitcoin (BTC) širom Sjedinjenih Država 2020. godine, PayPal nastavlja širiti svoju ponudu vezanu za digitalnu valutu, Nash je primijetio sljedeće:

“Samo polako sa kupovinama ili zadržavanjem u određenim oblastima. Želimo raditi sa drugima kako bismo prihvatili sve što možemo, bilo da su to novčići koje danas imamo u PayPal digitalnim novčanicima, privatne digitalne valute ili CBDC u budućnosti.”

Nash je takođe nagovijestio da je vlasnik kriptovalute, što je savršeno u skladu s njegovom pozicijom u PayPal-u. Na pitanje da li i sam drži neku kriptovalutu, potpredsjednik je odgovorio “Imam puno stvari na kojima radim u PayPal-u i volim i sam iskusiti usluge pa mislim da je to prirodno.”

Kako je ranije objavio Cointelegraph, izvršni direktor PayPal-a Dan Schulman otkrio je da je Bitcoin jedina kriptovaluta koju je držao od novembra 2019.

PayPal je jedna od najvećih svjetskih kompanija za plaćanje koja je posljednjih godina prešla na kripto i blockchain. Osim uvođenja opcija kupovine i prodaje BTC-a u određenim zemljama, PayPal je takođe najavio svoju vlastitu uslugu odjave kriptovaluta u martu 2021. kako bi omogućili kripto plaćanja za trgovce. Kompanija navodno takođe razmišlja o lansiranju vlastitog stabilnog novca pod nazivom PayPal Coin.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.