polygon-MATIC-crypto

Polygon MATIC otkrio 3 značajna razvoja za 2022. godinu

U blog postu, Polygon je naveo dostignuća u prethodnoj godini, 2021, dok je istovremeno objavio značajne razvoje za 2022.

U 2021. godini Polygon je ugledao šest novih rješenja: SDK, Avail, Hermez, Miden i Zero, sa fokusom ZK (Zero-Knowledge) cryptography.

U 250 milionskom dogovoru, Polygon je objavio spajanje sa roll-up platformom Hermez Network, u avgustu 2021. godine. Hermez je na kraju asimiliran u Polygon ekosistem i postao je komponenta Polygon rješenja pod imenom Polygon Hermez.

Takođe, u novembru, Polygon Miden, STARK baziran, EVM kompatibilan (Ethereum Virual Machine) rollup, je rođen. Midenova primarna komponenta je, Miden VM, virtualna mašina bazirana na STARK, čiji je cilj da riješi složenost ZK rollup-a omogućavanjem arbitrarne logike i transakcija, uključujuć i one od EVM (Ethereum Virtual Machine).

Prema ovoj Layer 2 platformi, 2022. će se vidjeti Polygon Hermez i Polygon Miden javno lansiranje testnet-a, u drugom i trećem kvartalu.

Sredinom decembra 2021. godine, Opera pretraživač je objavio integraciju sa Polygonom, partnerstvo koje bi moglo donijeti milione novih korisnika ovoj platformi.

Ova integracija će omogućiti korisnicima Opera pretraživača da pristupe Polygonovoj mreži sa preko 3 hiljade dApps. Neke od najpopularnijih dApps će biti dostupne, uključujući SushiSwap, Curve i Aave, kao i blockchain igrice i NFT platforme kao što je Decentraland, OpenSea, Sandbox i Decentral Games.

U prvoj četvrtini 2022. godine, Opera će ubaciti Polygon blockchain u browser koji je već Web3, a ugradiće i kripto novčanik.

I za sam kraj, EIP-1559 nadogradnja treba da napreduje 2022. U.Today je objavio da Polygon MATIC lansira mehanizam za sagorjevanje sličan Ethereumovom. Polygon je inicirao EIP-1559 nadogradnje na svojoj mreži, koje će uvesti sagorjevanje MATIC tokena i povoljnije naknade, sa puštanjem u rad testnet-a u decembru.

U vrijeme pisanja tekstra, MATIC, token Polygon blockchain-a, trguje se po cijeni od 2,42 dolara i rangiran je kao 14. kriptovaluta, na CoinMarketCap-u.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.