beam

Predstavljamo vam Beam

Šta je Beam?

predstavlja pouzdanu decentralizovanu (DeFi) platformu koju pokreće kombinacija dva blockchain protokola (LelantusMW i Mimblewimble).

U ranim počecima ove industrije, smatralo se da su transakcije na javnom blockchainu kriptovaluta kao što je Bitcoin privatne. Sa razvojem blockchain analize, postalo je jasno da se stransakcije mogu pratiti unazad sve do pošiljaoca, predstavljajući veliku prijetnju za privatnost korisnika.

Da bi prevazišao ovaj problem, Beam je smislio inovativan način povećanja anonimnosti transakcija, balansa adresa i identiteta korisnika. Beam pokreće Mimblewimble protokol i ovaj projekat je lansiran u martu 2018. godine.

Ko su osnivači Beam-a?

Neki od vodećih članova Beam tima su: Alexander Zaidelson, Alex Romanov i Amir Aaronson. Alexander Zaidelson je izvršni direktor ovog projekta. Započeo je svoju karijeru kao softver programer i bio je savjetnik za nekoliko startup projekata. Alexander je osnovao P2P kompaniju za ramjenu datoteka Nareos.
Alex Romanov, direktor za tehnologiju Beam projekta, je radio u velikim timovima na nekoliko kompleksnih projekata.

Pored toga što radi za Beam, Amir Aaronson, zamjenik izvršnog direktora ove kompanije, saosnivač je nekoliko tehnoloških kompanija.

Šta Beam čini jedinstvenim?

Beam dozvoljava finansijskim protivnicima da izvrše bezbjedne, stabilne i pouzdane transakcije. Ovo pomaže u eliminaciji problema pogrešnog korištenja podataka od strane korisnika, što čini sistem čistijim i bezbjednijim. Beam blockchain je u potpunosti napravljen u C++ progamskom jeziku.

Adrese korisnika se čuvaju kao povjerljive i nikada se ne daju trećim stranama. Korisnici imaju potpunu privatnost. Mogu odlučiti ko može pristupiti njihovim podacima, kao i kontrolisati šta žele da korisnici njihovih podataka mogu vidjeti. Beam podržava različite tipove standardnih transakcija, kao što je escrow, atomic swap, kao i one koje su vremenski ograničene.

Kako je Beam mreža osigurana?

Beam koristi Equihash PoW algoritam koji je odabran zbog svoje sposobnosti da omogući prenos velike količine podataka.

Gdje možete kupiti Beam?

Beam možete kupiti na mnogim kripto berzama kao što je Binance, Gate.io, BitForex, Hotbit, Coinex i mnogim drugim.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.