ripple

Ripple je dobio formalno odobrenje za licencu za plaćanje u Singapuru

Ripple je izjavio da je od Monetarne uprave Singapura dobio svoju licencu za potpuno digitalno plaćanje.

Ripple je od centralne banke Singapura dobio potpunu dozvolu za rad kao glavna platna institucija, što joj omogućava da nastavi poslovanje u zemlji nakon što je u junu dobio načelno odobrenje.

U saopštenju od 4. oktobra, kompanija je rekla da je njenom lokalnom entitetu, Ripple Markets APAC Pte Ltd, dodijeljena puna dozvola Monetarne uprave Singapura (MAS).

ripple1

Šef kompanije Ripple Brad Garlinghouse rekao je u izjavi da se “Singapur razvio u jedan od vodećih fintech i digitalnih centara koji uspostavlja ravnotežu između inovacija, zaštite potrošača i odgovornog rasta.”

Garlinghouse je rekao da je u Singapuru od 2017. godine sjedište azijsko-pacifičke kompanije i da je ta zemlja “bila ključna za Rippleovo globalno poslovanje”.

U svom saopštenju, Ripple sa sjedištem u Sjedinjenim Državama rekao je da je preko 90% njegovog poslovanja izvan zemlje i da će kompanija nastaviti da daje prioritet Aziji i Pacifiku za usvajanje svojih kripto-podržanih proizvoda.

Singapurska licenca omogućava Rippleu da pruža usluge plaćanja digitalnim tokenima. Pridružuje se listi od 14 drugih kojima je MAS dao istu licencu, uključujući lokalne ogranke kripto berzi Coinbase, Independent Reserve i Blockchain.com.

To je druga dobra vijest za Ripple u istom danu. Ranije je američki sudija koji je predsjedavao tužbom Komisije za hartije od vrijednosti protiv Ripplea odbacio prijedlog regulatora za podnošenje interlokutorne žalbe u slučaju.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.