terra earnings

Terra je već zaradila 165 miliona dolara od kupovine Bitcoina dok se BTC zaliha približava Teslinoj

Luna Foundation Guard je u dobrom stanju jer suosnivač Terre Do Kwon naglašava da nije “sposoban pokrenuti” Bitcoin tržišta.

Bitcoin (BTC) je svom najvećem novom kupcu već ostvario skoro 200 miliona dolara dobiti od povećanja cijena, pokazuju podaci.

Analiza novčanika vezanog za blockchain protokol Terra otkriva da je, otkako je počela prikupljati BTC u prvom kvartalu ove godine, porasla za 165 miliona dolara.

Suosnivač Terra odbacuje ideju da je LFG pomjerio cijenu BTC-a

Luna Foundation Guard (LFG), neprofitna organizacija oko Terre, trenutno prati svoje planove da podrži svoj novi stabilni coin TerraUSD (UST) i Bitcoin-om i svojim izvornim LUNA tokenom.

Planove je tek ovog mjeseca otkrio suosnivač Terre Do Kwon, ali odredišni novčanik za sredstva je bio aktivan duže i doživio je značajan priliv još u januaru.

Od sredine marta kupovina je ubrzana, a za samo nekoliko kratkih sedmica, bilans LFG-a je premašio 30.000 BTC.

Ako juriš na Bitcoin nije dovoljno impresivan, bez obzira da li je povezan sa Terrinim kupovinama ili ne, donio je organizaciji 165 miliona dolara posredne dobiti. Na ovosedmičnim tromjesečnim maksimumima iznad 48.000 dolara, iznos je dostigao 186 miliona dolara.

terra earnings 1

U međuvremenu, suprotstavljajući se kritici Terrinih planova od strane Petera Schiffa, Kwon je, čini se, poricao ideju da bi tako velika investicija mogla dovesti do porasta cijene BTC-a.

terra earnings 2

 

Schiff je tvrdio da cilj da se stabilni coin u američkim dolarima podupre bilo čim drugim osim USD “nema smisla”.

Kako je objavio Cointelegraph, Terra planira kupiti BTC u vrijednosti od ukupno 10 milijardi dolara.

Ovo bi učinilo da njeni fondovi budu manji od onih drugih poznatih “kitovskih” entiteta, uključujući MicroStrategy, koja trenutno ima najveću svjetsku korporativnu Bitcoin riznicu od 125.051 BTC (5,89 milijardi dolara).

Iako MicroStrategy planira da nastavi sa kupovinom, nije bilo takve obaveze od strane drugoplasirane Tesle, koja drži oko 43.200 BTC.

LFG će ga, čini se, uskoro prestići.

terra earnings 3

Što se tiče neto dobiti, Tesla je porastao 1,36 puta u odnosu na svoju početnu kupovnu cijenu, dok je MicroStrategy 1,6 puta, pokazuju podaci monitoring resursa Bitcoin Treasuries.

terra earnings 4

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.