microstrategy i bitkoin

MicroStrategy i drugi Bitcoin kitovi nastavljaju sa akumulacijom bitkoina

Dok je cijena bitkoina padala, oni sa najviše bitkoina nastavljaju da dodaju BTC u svoje zalihe.

Neumorna akumulacija bitkoina kompanije MicroStrategy

Michael Saylor, objavio je danas preko Twittera da je MicroStrategy kupio dodatnih 5.050 bitcoin-a, za 242,9 miliona dolara u gotovini, po prosečnoj ceni od 48.099 dolara po bitcoin-u, čime ukupan udio kompanije iznosi 114.042 bitcoin-a.

Sa 114.042 bitkoina i otprilike 8,58 miliona akcija koje su otvorene, investitori sada posjeduju 1,3 miliona satošija po akciji MicroStrategy, pri čemu je bitcoin po akciji porastao za 2%. Kako MicroStrategy izdaje sve češće akcije za finansiranje svoje kupovine bitkoina, investitori se odriču dijela svog vlasništva, povećanim razvodnjavanjem kapitala. Zauzvrat, dobijaju više bitkoina po akciji MicroStrategy akcija.

U poslednjih nekoliko nedelja, u svojim najavama od 24. avgusta i 13. septembra, MicroStrategy je prodao dodatnih 793.232 akcija, za ukupno 577 miliona dolara, za kupovinu više bitkoina. Kao što je ranije najavljeno u julu, njihov Ugovor o prodaji na otvorenom tržištu, omogućava im da prodaju do milijardu dolara u novim akcijama. Do sada, Michael Saylor nastavlja sa svojim prvobitnim planom da kupi što je moguće više bitcoina, putem bilo kojeg finansijskog sredstva koje mu je na raspolaganju. I ne izgleda kao da će uskoro prestati.

Od usvajanja standarda o bitkoinima, 11. avgusta 2020. godine, akcije MSTR-a su porasle za 419,9%, nadmašivši cijenu bitkoina, koja se u istom periodu vratila 279,0%.

Pažnja “Kitova”

whale transactions bitcoin

Ponuda bitkoina koje drže kitovi, u rastućem je trendu tokom septembra, za 67.195 bitkoina u ukupnom iznosu od 6,13 miliona. To je 3,1% više od ovogodišnjeg najnižeg nivoa u julu, što ukazuje na povećanu potražnju većih institucionalnih kupaca u posljednja dva mjeseca. Snabdijevanje Kitova, uključuje entitete koji drže preko 1.000 bitkoina, isključujući devizna stanja i druga poznata vlasništva poput GBTC-a. Najnovijih 5.050 bitkoina kompanije MicroStrategy čini 7,5% ovog poteza.

Kada se saberu zalihe bitkoina koje drže entiteti sa bilansom od 1.000-10.000, 10.000-100.000 ili preko 100.000 BTC, i oduzimanje deviznih salda od metrike, nastaje jasna slika. Od februara, ukupni bilans Kitova je počeo da opada, kao i broj kitova (entiteti predstavljaju heurističko označavanje grupe adresa povezanih jedna s drugom na blockchainu); međutim BTC po Kitu je počeo da se značajno povećava.

Jednostavno rečeno, to znači da je broj osuđenih kitova nastavio da se akumulira uprkos nestabilnosti od februara, a nakon ljetnog pada cijena od preko 50%, ukupni saldo BTC-a koji drže Kitovi nastavio je uzlazni trend.

TLDR: I ukupno vlasništvo BTC-a od strane Kitova, kao i prosječno držanje BTC-a po Kitu, se znatno povećava. Veliki novac se trenutno troši. Brojevi ne lažu.

Zalihe dugoročnih držača nastavlju da ruše dosadašnje vrhunce

Ponuda bitkoina, koje drže dugoročni vlasnici, nastavlja da svakodnevno ruši sve dosadašnje maksimume, pri čemu je ukupna količina bitkoina u ovoj grupi iznosila više od 2 miliona, nego 17. marta, što je bila relativno niska cifra za 2021.

Ovo je bez sumnje bikovski katalizator i pokazuje koliko su se snažni HODLeri akumulirali kroz nestabilnost 2021. godine. S obzirom da je klasifikacija dugoročnih vlasnika 155 dana (iz dole navedenih razloga), trenutni datum koji se smatra „dugoročnim“ za jednog vlasnika je 11. april 2021. godine, samo tri dana prije lokalnog vrha bitkoina na tržištu.

Uprkos tome, dugoročni investitori nikada nisu držali više bitkoina. Ovo je neverovatno bikovski.