nft bitcoin

Zašto Kevin O'Leary misli da bi NFT-ovi mogli postati veći od Bitcoina

Uprkos klađenju da će NFT nadmašiti Bitcoin, Kevin O'Leary je rekao da će zaštititi svoje opklade i investirati na “obe strane” jednačine.

Milioner investitor i zagovornik kriptovaluta Kevin O'Leary smatra da bi NFT sektor mogao vrijediti više od Bitcoina u budućnosti.

U razgovoru sa CNBC-ovom Capital Connectionom 5. januara, O'Leary — također poznat kao Mr. Wonderful — tvrdio je da NFT-ovi pružaju veći potencijal za privlačenje kapitala od Bitcoina zbog svoje sposobnosti da tokeniziraju i autentifikuju fizičku imovinu kao što su automobili, satovi i nekretnine:

“Vidjet ćete mnogo pomaka u smislu provjere autentičnosti i polisa osiguranja i poreza na promet nekretnina sve na mreži u narednih nekoliko godina, što će NFT-ove učiniti potencijalno mnogo većim, fluidnijim tržištem od samog Bitcoina.”

G. Wonderful je međutim priznao da nije vezan za tu opkladu i da će i dalje ulagati na “obe strane te jednačine”.

Bivši kripto skeptik rekao je za Cointelegraph u nedavnom intervjuu da je njegova promjena u vezi s blockchainom i digitalnom imovinom nastala zbog rastućeg trenda zagrijavanja regulatora širom svijeta u posljednjih nekoliko godina.

Međutim, ne slažu se svi sa poređenjem između Bitcoin-a i NFT-a, a suosnivač Coingecko-a i glavni operativni direktor Bobby Ong rekao je za Cointelegraph da “vjerovatno nije fer upoređivati ​​Bitcoin, koji je samo jedna imovina, sa NFT-ovima koji su cijeli sektor”.

Ong je međutim primijetio da će krivulja usvajanja NFT-a u 2022. godini samo rasti jer je sektor još uvijek u ranim počecima:

„Zajedno mislim da ako pogledate sve NFT-ove i činjenicu da je 2021. godina bila prva godina usvajanja tržišta, definitivno ima još puno prostora za rast.”

„Već imamo set ‘blue chip’ NFT-a, ali mislim da industrija još uvijek jedva da je i zagrebala površinu o tome šta bi NFT-ovi mogli biti i šta bi mogli učiniti, posebno ako se Metaverse ostvari,” dodao je.

Coingecko je nedavno objavio novu knjigu pod nazivom “Kako do NFT-a” koja daje pregled za početnike koji ulaze u neprekidni prostor o tome kako kupiti, prodati, pohraniti i iskovati NFT. Upitan da li misli da će „NFT kao umjetnički narativ“ nastaviti da dominira u 2022. ili će se trend pomjeriti ka NFT-u zasnovanom na njegovoj iskoristivosti, Ong je rekao: „Umjetnost i kolekcionarski predmeti uvijek će biti visoko na listi jer su najprikladniji za početnike i najlakši za razumijevanje. Što se tiče NFT-ova i njihove iskoristivosti, mislim da je ono što će biti veoma interesantno gledati kako će pojedini NFT-ovi biti i umjetnost i imati korist.”

“Vidjeli smo BAYC koji NFT udvostručuje kao članstvo u njihovom ‘klubu’, i to zaista pomaže u izgradnji osjećaja identiteta i zajednice,” dodao je.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.