makron

Francuski predsjednik Makron negira da je hapšenje Pavela Durova bilo političko

Osnivač Telegrama uhapšen je na aerodromu Le Bourget sjeverno od Pariza 24. avgusta.
Francuski predsjednik Emmanuel Macron objavio je saopštenje na društvenim mrežama u kojem hapšenje osnivača i izvršnog direktora Telegrama Pavela Durova “ni na koji način nije politička odluka”.

U objavi od 26. augusta, predsjednik Macron je rekao da je Durovo hapšenje 24. augusta na aerodromu izvan Pariza “dio tekuće sudske istrage” u koju je uključen osnivač Telegrama. Francuski predsjednik je rekao da je njegova izjava odgovor na “lažne informacije” koje se šire na X u vezi s navodnim kršenjima slobode govora.
Od hapšenja Durova, mnogi su na društvenim mrežama spekulisali o mogućim optužbama. Telegram je 25. avgusta izdao saopštenje u kojem izražava podršku svom osnivaču i nadu u brzo rešenje.

Durov je 24. avgusta letio iz Azerbejdžana za Francusku privatnim avionom, sletivši na aerodrom Le Bourget severno od Pariza. Vlasti su uhapsile osnivača Telegrama, ali nije jasno da li namjeravaju da ga optuže za bilo kakve aktivnosti vezane za aplikaciju za razmjenu poruka.

Od 26. avgusta izveštaji sugerišu da je Durov još uvek u pritvoru u Francuskoj. Čak i bez detalja o njegovim navodnim zločinima, hapšenje je već izazvalo reakcije mnogih visokih ličnosti koje su pozivale na njegovo oslobađanje, uključujući direktora Tesle i predsjednika X Elona Muska.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.