tramp

Trump će lansirati World Liberty Financial kripto platformu 16. septembra

 

U videu objavljenom na X platformi, Donald Trump je najavio da će njegov kripto projekat World Liberty Financial pokrenuti 16. septembra.
Kripto projekat Donalda Trumpa World Liberty Financial pokrenut će se 16. septembra, najavio je bivši predsjednik i republikanski predsjednički kandidat.

U video snimku od 12. septembra objavljenom na X, Trump je rekao da će ići uživo na platformu kako bi pokrenuo projekat koji kontrolišu njegovi sinovi Donald Jr. i Eric Trump.

“Prihvaćamo budućnost s kriptovalutom i ostavljamo spore i zastarjele velike banke iza sebe”, rekao je.

Trump je ranije objavio nekoliko zagonetnih postova o World Liberty Financial-u, nejasno ga pozicionirajući kao decentralizovanu finansijsku (DeFi) platformu za zaduživanje i pozajmljivanje.

Bijela knjiga je objavila da će projekat omogućiti korisnicima da pohranjuju novac u digitalni novčanik, nude sistem kreditnog računa, pozajmljuju od ili pozajmljuju gotovinu drugima i koriste tokene za ulaganje u imovinu poput kriptovaluta. Neprenosivi token upravljanja je takođe spomenut kao dio platforme. Izjave World Liberty Financial-a takođe sugerišu da želi proširiti upotrebu stabilnih kovanica vezanih za američki dolar u DeFi-ju.

Zajedno sa bikovskim komentarima o stabilnim coinima, projekat je zadirkivao partnerstvo i saradnju sa DeFi protokolom Aave, što možda ukazuje da će World Liberty Financial biti izgrađen na Ethereum blockchainu. Trump je osigurao snažnu podršku unutar kripto zajednice otkako je obećao da će podržati industriju ako ponovo bude izabran za predsjednika u novembru.

On je obećao jasnije propise i rekao da će otpustiti predsjednika Komisije za vrijednosne papire i berze Garyja Genslera, koji je poduzeo mjere protiv više velikih kripto firmi.

Osjećaji oko World Liberty Financial-a su pomiješani. Neki dovode u pitanje Trumpovu odluku da pokrene projekat dok se istovremeno kandiduje za predsjednika, budući da bi projekat trebao početi živjeti 50 dana prije izbora. Nic Carter, Trumpov pristalica i partner Castle Island Ventures, rekao je za Politico 6. septembra da je projekat bio “ogromna greška”.

“Izgleda da Trumpov uži krug samo unovčava njegovu odnedavnu ljubav prema kriptovalutama na neki naivan način”, rekao je. “Iskreno, izgleda da troše mnogo energije koja je do sada izgrađena s industrijom.” Oni koji su povezani s tim poduhvatom suočili su se s napadom hakera i prevaranta.

Prevaranti su takođe uspeli da hakuju X naloge Donaldove snahe Lare i njegove ćerke Tifani Tramp 4. septembra, postavljajući lažne linkove za koje se tvrdi da su povezani sa World Liberty Financial.

tramp1
Izvor: World Liberty Financial

Dana 30. augusta, zvanična World Liberty Financial Telegram grupa morala je da osudi seriju lažnih oglasa i poklona pokušavajući da profitira od pompe oko projekta.

Dana 8. avgusta, Eric Trump je morao pojasniti da memecoin Restore the Republic (RTR) nije povezan sa World Liberty Financial nakon što je narastao za 155 miliona dolara u roku od nekoliko sati od svog debija.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.