92

Bitcoin je spreman za tromjesečni istorijski rast jer analitičari očekuju rast BTC-a na 92.000 dolara

Prema analitičarima tržišta, ovo bi mogla biti posljednja prilika za kupovinu Bitcoina prije sljedećeg koraka.
Nakon nekoliko mjeseci silaznog kretanja, Bitcoin bi mogao biti spreman za tromjesečni rast, a neki analitičari predviđaju proboj iznad 92.000 dolara. Cijena Bitcoina mogla bi biti na ivici tromjesečnog rasta zasnovanog na istorijskim obrascima grafikona nakon prepolovljenja.

Bitcoin je nedavno ponovo testirao ključni nivo podrške na sedmičnom grafikonu, što bi ga moglo postaviti za rast iznad 90.000 dolara, prema popularnom analitičaru Titan of Crypto.

Analitičar je napisao u postu od 13. septembra X: “U prethodnim ciklusima, kada je cijena ponovo testirala 50-sedmični jednostavni pokretni prosjek, odskočila je za najmanje 40%. U prosjeku, odskakanje je bilo 71%. Ako #BTC poraste 71% odavde, mogao bi dostići 92.000 dolara.”

921
BTC/USD, 1-sedmični grafikon. Izvor: Titan of Crypto

Bitcoin se 14. septembra oporavio iznad psihološke granice od 60.000 dolara, prvi put od 30. avgusta. Cijena Bitcoina je u padu od preko tri mjeseca, tokom kojeg je pala preko 9%, prema podacima Bitstamp-a.

922
BTC/USD, tromjesečni grafikon. Izvor: TradingView

Istorijski obrasci grafikona sugerišu tromjesečni rast Bitcoina

Septembar je istorijski bio mjesec loših performansi za cijenu Bitoina, sa prosječnim prinosima od -4,69%, što ga čini najmedvjeđijim mjesecom na osnovu prosječnih prinosa, prema podacima CoinGlass-a.

Međutim, cijena Bitcoina je istorijski porasla tri uzastopna mjeseca nakon pada trenda u septembru.

923
Prosječni mjesečni prinosi Bitcoina, postotak. Izvor: CoinGlass

Bitcoin u prosjeku ima 22,9% prinosa za oktobar, 46,8% za oktobar – istorijski drugi najbolji mesec po cijeni Bitcoina – i 5,4% prosječnih mjesečnih prinosa za decembar.

Tokom prethodne godine u vrijeme prepolovljenja Bitcoina, 2020., cijena je porasla preko 27% u oktobru i preko 42% u novembru u šestomjesečnom skupu koji je trajao do marta 2021.

Posljednja prilika za kupovinu prije proboja Bitcoina?

Ova trenutna korekcija mogla bi biti posljednja potencijalna prilika za kupovinu prije sljedećeg koraka, prema popularnom trgovcu kriptovalutama Mags-u, koji je napisao u postu od 15. septembra:

“Bitcoin daje tri šanse za kupovinu prije nego što postane parabolično… Posljednja je odmah nakon prepolovljenja. Ovo bi mogla biti vaša posljednja prilika da jeftino kupite Bitcoin prije nego što postane parabolično.”

924
BTC/USD, ciklus nakon prepolovljenja. Izvor: Mags

Pseudonimni onchain analitičar Checkmate je takođe istakao da se Bitcoin pozicionira na potpuno isti način kao tokom prethodna dva ciklusa bika. Napisao je u postu od 14. septembra X:

“Bitcoin je na istom mjestu kao i posljednja dva ciklusa od najniže vrijednosti. Najviše preferiram poređenje sa niskim nivoom ciklusa jer opisuje psihološko vrijeme potrebno investitorima da se oporave od medvjeđeg tržišta.”

925
Izvor: Checkmate

Međutim, “faza anksioznosti” Bitcoina prijeti još potencijalnim padovima u septembru, prije sljedećeg koraka, koji bi mogao biti katalizovan sljedećim sastankom Federalnih rezervi 18. septembra.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.