amazon

Amazon Crypto Token: Kada će ga Amazon lansirati?

Sa svijetom koji je naizgled spreman da uskoči u svijet kriptovaluta, Amazon je spreman da se uključi u scenu i lansira sopstveni kripto token 2022. godine. Detalji o tome u ovom trenutku su još uvijek nejasni, ali izgleda kao da je Amazon u pripremi i da postavlja blockchain za lansiranje sopstvene digitalne valute.

Članak koji je objavio FinTech magazin potvrdio je da je kompanija objavila oglas za posao za novog „šefa blockchaina i digitalne valute “.

Šta Amazon traži?

Oglas za zapošljavanje sugeriše da Amazon traži „iskusnog lidera proizvoda za razvoj strategije za digitalnu valutu i ​​blockchain kao i za dugogodišnji plan proizvoda“.

Vjeruje se da je ovaj potez direktan odgovor na povećanu konkurenciju drugih tehnoloških giganata kao što su Meta/Facebook koji su angažovali svoj tim stručnjaka da kreiraju koncept blockchaina.

Google je takođe nedavno uspostavio partnerstvo sa Bakkt-om, otvarajući put za prihvatanje kriptovaluta u njegovoj aplikaciji Google Pay.

Kada će Amazon lansirati svoj kripto token?

2022. će biti godina kada će Amazon lansirati sopstvenu kriptovalutu, ali nema jasnih detalja o tome u kojem dijelu godine će se to tačno i dogoditi.

Očekuje se da će kupci moći da koriste Amazon Crypto Token dok kupuju na web lokaciji Amazona, mada je takođe nejasno koliko će vremena trajati za njegovu implementaciju.

Blockchain i kriptovalute su još uvijek u vrlo ranoj fazi i ima dosta prostora za dalja poboljšanja, posebno u pogledu pogodnosti za korisnike.

Amazon je zapravo razmatrao takav projekat u prošlosti, nudeći uloge stručnjacima za blockchain i ranije, iako su projekti bili znatno skromniji od onog koji u ovom trenutku obuhvata Amazon Crypto Token.

Amazon naziva svoj blockchain ‘Amazon Managed Blockchain’ i već pruža mnogo informacija o konceptu na svojoj web stranici.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.