av

 Avalanche Fondacija izdvaja 50 miliona dolara ulaganja za kupovinu tokena na blockchianu

 

Nazvana “Avalanche Vista”, inicijativa će razmotriti ulaganje u bilo koju imovinu koja se može tokenizirati.

Fondacija Avalanche najavila je pokretanje „Avalanche Vista“, inicijative od 50 miliona dolara za podsticanje tokenizacije na Avalanche blockchianu, 25. jula.

avalanche1

Avalanche Vista dolazi usred snažnog trenda tokenizacije u cijeloj blockchain zajednici. U suštini, tokenizacija omogućava svakome da konvertuje vanlančanu imovinu u digitalni token na lancu.

Jedan od najpopularnijih slučajeva rane upotrebe tokenizacije je u sektoru nekretnina. Kupovina investicionih nekretnina je obično domen velikih investitora ili investicionih korporacija. Kada se nekretnina smatra vrijednom, malim je investitorima obično teško pristupiti tržištu.

Tokenizacija ne samo da olakšava transakcije digitalne imovine kao što su kupovina i prodaja nekretnina, već takođe olakšava demokratizaciju alokacije sredstava. Za razliku od tradicionalnih tržišta imovine, kupovina i prodaja digitalnih tokena omogućava više investitorima da udruže sredstva u kupovini jedne imovine. To omogućava manjim investitorima da uđu na tržište koje bi inače moglo biti pretjerano skupo.

Osim nekretnina i kolekcionarskih predmeta, Fondacija Avalanche predviđa široku lepezu slučajeva upotrebe tokenizacije na svom blockchainu. Prema blog postu, to uključuje kapital kompanije, rizični kapital, dužničke instrumente, intelektualnu svojinu i diversifikaciju portfolia.

Kako se navodi u najavi, fond Avalanche Vista će se koristiti za kupovinu različitih tokeniziranih sredstava na Avalanche blockchainu:

Avalanche Vista će uzeti u obzir imovinu u cijelom spektru likvidnosti, uključujući vlasnički kapital, kredite, nekretnine, robu, kao i one koji su izvorni u blockchain-u.”

Kao što je Cointelegraph nedavno objavio, kompanija za finansijske usluge i investiciona banka Citi nedavno su opisali tržište tokenizacije kao sljedeći „ubistveni slučaj upotrebe“ u kripto svijetu.

Kompanija takođe predviđa da će sektor dostići globalnu tržišnu kapitalizaciju od 4 do 5 biliona dolara do 2030. godine. Za poređenje, tržište tokenizacije je navodno vrijedilo oko 2,3 milijarde dolara 2021. godine.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.