avalance-01

Avalanche ima za cilj da ubrza usvajanje podmreže uz multiverzalni podsticajni program

Direktor Avalanche fondacije Emin Gün Sirer kaže da bi podmreže (subnets) mogle biti sljedeća velika stvar u blockchain tehnologiji.

Blockchain mreža Avalanche je najavila pokretanje Avalanche Multiverse, poticajnog programa koji će ubrzati usvajanje podmreža koje su isključivo aplikacijski blockchain ekosistemi.

Prema riječima direktora fondacije Avalanche, Emin Gün Sirer, podmreže su sljedeća velika stvar na blockchainu. GünSirer je rekao da podmreže omogućavaju funkcije koje su moguće samo uz „kontrolu na nivou mreže i otvoreno eksperimentisanje“. Također je spomenuo da, iako su pametni ugovori nosili inovacije unutar blockchaina u posljednjih pet godina, vjeruje da su podmreže sljedeće.

Program će dodijeliti do četiri miliona Avalanche-a (AVAX), vrijednih otprilike 290 miliona dolara, za finansiranje blockchain igara, decentralizovanog finansiranja (DeFi), nezamjenljivih tokena (NFT) i institucionalnih slučajeva upotrebe.

Avalanche Multiverse predvode mnogi istaknuti saradnici, uključujući DeFi Kingdoms, Aave, Golden Tree Asset Management, Wintermute, Jump Crypto, Valkyrie i Securitize.

Program će donijeti podmrežu koja je specifična za DeFi Kingdoms sa poticajima u vrijednosti od 15 miliona dolara. Prema Frisky Foxu, izvršnom direktoru DeFi Kingdomsa, Avalancheova podmrežna tehnologija “savršeno odgovara” njihovom projektu. “Cijeli univerzum DeFi Kingdoms je upisan u pametne ugovore, pomjerajući okvire onoga što je moguće s blockchain tehnologijom,” kaže Fox.

Avalancheov glavni programer Ava Labs također će raditi s ostalim saradnicima na izgradnji integrisanog blockchaina s izvornim funkcijama Know Your Customer (KYC) kreiranim posebno za institucionalni DeFi.

Wes Cowan, izvršni direktor DeFi-ja u Valkyrie Investments, kaže da će “Avalancheova podmreža s KYC infrastrukturom biti ogroman korak naprijed za institucionalno usvajanje i ponosni smo što podržavamo implementaciju.”

U međuvremenu, platforma za razmjenu kriptovaluta FTX je također kreirala fond koji ima za cilj da podrži projekte koji su „masovno skalabilni“ i pružaju dugoročna rješenja za čovječanstvo. FTX Future Fund će rasporediti do 2 milijarde dolara za projekte u rasponu od umjetne inteligencije, smanjenja bioloških opasnosti i efikasnog altruizma.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.