juzna koreja

Crypto.com je dostigao ključnu regulatornu prekretnicu u Južnoj Koreji

“Ovo je uzbudljiv sljedeći korak za Crypto.com na važnom tržištu,” rekao je suosnivač i izvršni direktor Kris Marszalek.

Crypto berza Crypto.com kaže da je postigla ključnu prekretnicu u Južnoj Koreji nakon što je osigurala dvije lokalne kompanije, dajući joj pristup registraciji kriptovaluta i plaćanja u zemlji.

Vijest je stigla tokom Korea Blockchain Week 2022. nakon što je kompanija objavila da je kupila pružaoca usluga plaćanja PnLink Co. Ltd. i pružaoca usluga virtualne imovine OK-BIT Co. Ltd.

Ovaj potez znači da su sada osigurali zakon o elektronskim finansijskim transakcijama i registraciju pružaoca usluga virtuelne imovine u Južnoj Koreji.

juzna koreja 1

Registracija pružaoca usluga virtuelne imovine omogućit će Crypto.com-u da pruži usluge razmjene i čuvanja kripto imovine. U međuvremenu, registracija akta o elektronskim finansijskim transakcijama ih održava u skladu sa zakonom koji se odnosi na sigurnost i pouzdanost elektronskih finansijskih transakcija.

Međutim, kompanija nije otkrila da li to znači da može ponuditi svoj puni paket usluga kripto trgovanja u zemlji ili postoje drugi zahtjevi koje treba ispuniti.

Izvršni direktor Crypto.com Eric Anziani, koji je predstavio na konferenciji, takođe je u subotu posebno potvrdio najavu na Twitteru, navodeći:

“Danas smo objavili da smo osigurali i plaćanje i kripto registracije u Južnoj Koreji, jednom od najnaprednijih crypto tržišta na globalnom nivou”

U izjavi za štampu, generalni direktor Patrick Yoon je rekao: “Vjerujemo da naše usluge ne samo da mogu pomoći u daljnjem razvoju i osnažiti trgovinu u Koreji, već i podržati veće stvaranje i razvoj našeg Web3 ekosistema.”

Objava je uslijedila nakon što je Crypto.com dobio načelno odobrenje za licencu glavne platne institucije od Monetarne uprave Singapura i privremeno odobrenje svoje licence za virtualnu imovinu od Regulatornog tijela za virtualnu imovinu Dubaija.

Takođe imaju registraciju u Italiji od Organismo Agenti e Mediatori (OAM), u Grčkoj od strane Komisije za tržište kapitala Grčke i na Kipru od Komisije za hartije od vrijednosti.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.