dtc

Deutsche Telekom se pridružuje Subsquid decentralizovanoj mreži

 

Najnovije partnerstvo Deutsche Telekoma sa Subsquidom uslijedilo je nakon njegove nedavne najave da se proširi na rudarenje Bitcoina na konferenciji BTC u Pragu.
T-Mobile Deutsche Telekom MMS udružio se sa Subsquidom, decentralizovanom platformom za podatke, kako bi pokrenuo namenske radne čvorove kao deo Subsquid decentralizovanog „jezera podataka“.

Prema saopštenju za javnost saradnja ima za cilj poboljšanje sigurnosti i efikasnosti preuzimanja i isporuke blockchain podataka.

Radnički čvorovi u Subsquid mreži obrađuju upite podataka i preuzimaju tražene informacije iz jezera podataka za potrošače podataka. U pisanim pitanjima i odgovorima Alexander Ebeling, suosnivač Web3 Unit Deutsche Telekom MMS, rekao je:

“Za Deutsche Telekom, ova saradnja je u skladu s našom strateškom vizijom prihvatanja decentralizacije i podrške razvoju novih, decentralizovanih poslovnih modela.”

Saradnja i rukovanje podacima

Marcel Fohrmann, suosnivač Subsquida, rekao je da će ovo partnerstvo pomoći “ojačati i osigurati pristup podacima bez dozvole” preko Web3.

Saradnja je uslijedila nakon nedavne odluke Deutsche Telekoma da postane validator za Ethereum layer-2 skalirajuću platformu Polygon, postajući jedan od 100 provajdera mreže za ulaganje i validaciju.

Dmitrij Zhelezov, suosnivač Subsquida, govorio je o rukovanju podacima, objašnjavajući da je svaki podatak „kriptografski validovan“ kako bi se osiguralo da su „svi relevantni podaci autentični:“

“Kada se podaci dodaju u Subsquid mrežu, svaki dio podataka se replicira na desetine čvorova širom mreže, tako da čak i ako se čvor isključi, svi podaci ostaju dostupni potrošačima.”

Sigurnosni izazovi

Kada je raspravljao o sigurnosti podataka, Ebeling je objasnio da „sigurnost ostaje glavna briga, jer su sistemi na nivou preduzeća glavna meta za sajber prijetnje“.

“Mi implementiramo rigorozne sigurnosne revizije usklađene s visokim internim Telekomovim standardima i imamo dežurni tim koji je dostupan 24/7 kako bismo garantovali rad naše blockchain infrastrukture.”
Govoreći za Subsquid, Zhelezov je naveo nekoliko izazova, uključujući obezbjeđivanje efikasnog particionisanja podataka i implementaciju bezbjednosnih mjera na nivou preduzeća u decentralizovanom prostoru.

Deutsche Telekom planira rudarenje Bitcoina

Dirk Röder, šef Web3 infrastrukture i rješenja u Deutsche Telekomu, nedavno je izjavio na događaju BTC u Pragu da kompanija vodi Bitcoin čvor od 2023. godine.

“Želim da vam otkrijem malu tajnu da ćemo se uskoro uključiti u digitalnu monetarnu fotosintezu.”
Kada ga je jedan od novinara, Joseph Hall, pitao hoće li Röder elaborirati o “digitalnoj monetarnoj fotosintezi” i hoće li firma rudariti Bitcoin, Röder je rekao: “Hoćemo.”

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija