nft atm 11

Evo priče o NFT automatu u New Yorku

NFT će omogućiti umjetnicima da stvore nove načine za izgradnju odnosa sa svojom publikom i monetizaciju, kaže Jordan Birnholtz.

U novom zaokretu za prostor, tržište nezamjenjivih tokena Neon sa sjedištem u Solani postavilo je NFT automat u finansijskoj četvrti New Yorka, dajući ljudima vrlo poznat način nabavke tokena.

U intervjuu, Jordan Birnholtz, suosnivač i direktor marketinga Neona, podijelio je priču o tome kako je NFT bankomat zaživio. Prema Birnholtzu, ideja je došla dok su članovi njegovog tima ručali.

Sam Birnholtz je marketinški stručnjak koji je u usponu, a njegov poslovni partner Kyle Zappitell je bivši Xbox Mobile inžinjer za igrice “koji je strastven u korištenju softvera za stvaranje zabavnih i pristupačnih iskustava”, objasnio je. Ali ideja o NFT automatu iznesena je tokom ručka sa stažistom tima Drew Levineom prošle jeseni.

NFT automat radi vrlo slično tradicionalnim bankomatima. NFT-ove možete kupiti putem mašine sa svojom kreditnom ili debitnom karticom, a ona će izdati kutije koje sadrže jedinstvene kodove koje možete iskoristiti putem Neonove platforme. Slično kao i kapsule za uskršnje jaje, kupci neće znati koji NFT dobijaju dok ga ne otkupe.

Korisnik “Drifter1117” podijelio je svoje iskustvo na Twitteru, uz nekoliko fotografija NFT bankomata:

nft atm

Birnholtz je objasnio da je kompanija izabrala Solana blockchain za svoje tržište jer je bio jeftin. “Smatramo da je Solana najbolji lanac za izgradnju jer je jeftin za korištenje, otvara ogromne mogućnosti za više kreatora i neutralan je po pitanju ugljika.”

Takođe je istakao da kompanija planira da dovede više umjetnika na svoju platformu i otvori više NFT bankomata u različitim gradovima. „NFT će dozvoliti raznim vizuelnim, multimedijalnim i izvođačkim umjetnicima da kreiraju nove načine za izgradnju odnosa sa svojom publikom i monetizaciju“, rekao je Birnholc.

“Mislim da je ovo dio šireg trenda koji spaja kripto tehnike sa fokusom na direktnijoj podršci kreatorima koje vidimo u Substacku i Patreonu. Uzbuđeni smo zbog eksplozije NFT mogućnosti u narednim godinama.”

U međuvremenu, uprkos nedavnim padovima kripto tržišta, prodaja NFT-a nastavlja da raste. Prema nedavnim izvještajima, trgovina NFT-om je generisala 11,9 milijardi dolara u četvrtom tromjesečju 2021. Rast odgovara nedavnim izvještajima da se Kina zainteresovala za NFT i odvojila ih od kriptovaluta.

 

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.