ostin

Gradonačelnik Ostina prihvata Web3 tehnologiju i kripto plaćanja

Drugi najbrže rastući grad u Teksasu počeće da istražuje mogućnosti politike da prihvati Bitcoin kao opciju plaćanja i integriše druge Web3 aplikacije kako bi poboljšao živote stanovnika.

Gradonačelnik Ostina u Teksasu Steve Adler u potpunosti je prihvatio otkriće onoga što blockchain tehnologija i kripto plaćanja mogu donijeti njegovom gradu predloživši dvije nove inicijative.

Prva inicijativa ima za cilj osigurati da četvrti po veličini grad u Teksasu promoviše prednosti blockchain tehnologija i „promoviše jednakost, raznolikost, dostupnost i inkluziju“ u tehnološki ekosistem. U tu svrhu, May Adler je uputila gradskog menadžera da istraži kako grad može koristiti Web3 i blockchain u 20 polja pametnog ugovora, upravljanja lancem nabavke i osiguranja do umjetnosti, medija, prikupljanja sredstava i verifikacije identiteta.

“Gradski menadžer je usmjeren da osigura da Grad pomaže u stvaranju okruženja unutar gradske uprave i uopšte zajednice koje podržava stvaranje i razvoj novih tehnologija, uključujući bez ograničenja blockchain i druge tehnologije, protokole i aplikacije povezane s Web3.”

Druga inicijativa gradonačelnika Adlera nalaže gradskom menadžeru da provede “studiju o utvrđivanju činjenica” o tome kako bi grad mogao usvojiti politike vezane za Bitcoin (BTC) i kriptovalute. Čini se da kroz ove napore gradonačelnik Adler želi pronaći načine da stanovnici Ostina legalno plaćaju svoje račune kriptovalutom.

Austin je uzbuđen što podržava poslovanje i inovacije koje će obećanja Web3, kriptovalute i blockchain tehnologije pretvoriti u stvarnost. Hvala @MK6ATX na njenoj odlučnosti i @RaffiSapire, @consensus2022, @JoshuaBaer i @PrestonLJ2 na njihovom vodjstvu! #SXSW pic.twitter.com/HdmuGA0l2Y

U okviru ove inicijative, gradski menadžer bi trebao pronaći načine da dozvoli „prihvatanje Bitcoina ili drugih kriptovaluta kao sredstvo plaćanja opštinskih poreza, taksi i kazni“ kao prvi skup politika koje treba razmotriti.

Uspjeh ove dvije inicijative će se zasnivati ​​na nivou efekta koje nove aplikacije imaju na svakodnevni život stanovnika Ostina. O prijedlozima će Gradsko vijeće glasati 24. marta.

Gradsko vijeće Ostina razmatra blockchain tehnološke integracije najmanje od 2020. godine, kada je dat prijedlog da se pametni ugovori koriste za MyPass protokol za verifikaciju identiteta.

Ostin je u savezu sa Majamijem, Njujorkom i državom Kolorado u brzom širenju istraživačkih napora i predloženoj implementaciji politika vezanih za kriptovalute. Majmi i Njujork su već pokrenuli vlastite projekte kovanica širom grada kroz City Coin na blok lancu Stacks sloja 1, dok je Ostinov vlastiti program još u razvoju.

Filadelfija je izrazila interesovanje za pridruživanje City Coin programu, dok je guverner Kolorada Jared Polis rekao u intervjuu od 15. februara da će država prihvatiti kriptovalute u “svrhe u vezi sa državnim porezom”. Kasnije očekuje da će prihvatiti kriptovalute za širi spektar usluga državne vlade.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.