inferno

Inferno Drainer kaže da se gasi nakon što je pomogao u krađi 70 miliona dolara u kriptovalutama

 

“Nadamo se da nas možete zapamtiti kao najboljeg “drenažera ” koji je ikada postojao”
Inferno Drainer, jedan od najpopularnijih kompleta za “cijedjenje” kripto novčanika, kaže da se gasi zauvijek nakon što je pomogao phishing prevarantima da ukradu kriptovalute u vrijednosti od skoro 70 miliona dolara ove godine.

U nov. 26 Telegram post, tim koji stoji iza Inferno Drainera rekao je da je “vrijeme da krenemo dalje”. Međutim, navodi se da fajlovi i infrastruktura potrebni za pokretanje alata za drenažu novčanika neće biti uništeni, već će umjesto toga ostati aktivni kako bi korisnici mogli napraviti “lagani prelaz” na druge usluge.

„Bila je ovo duga vožnja sa svima vama i želimo da vam se od srca zahvalimo. Nažalost, ništa ne traje vječno.Veliko hvala svima koji su radili s nama”, dodaje se. “Nadamo se da nas možete zapamtiti kao najboljeg drenažera koji je ikada postojao i da smo vam uspjeli pomoći u potrazi za zaradom.”

inferno1
Inferno Drainer je postao poznat početkom ove godine i imao je povećanu upotrebu nakon što je popularni alat Monkey Drainer ugašen. Poput svojih kolega, Inferno je ponudio svoj softver za drenažu kripto novčanika i uzeo 20% od onoga što bi korisnici ukrali.
Od februara, Inferno Drainer je ukrao skoro 70 miliona dolara od preko 100.000 žrtava, prema analitici Web3 platforme za borbu protiv prevare Scam Sniffer. Međutim, tim Inferno Drainer-a sugerisao je da je ukradeni iznos veći od 80 miliona dolara.

Inferno Drainer tim je obrisao pridruženi Telegram račun “mr_inferno_drainer” koji je koristio za uređenje svoje usluge i upozorio svoje korisnike da ubuduće ne vjeruju drugim drenažerima koji koriste njegovo ime.

Blockchain sigurnosna firma CertiK rekla je za Cointelegraph da je Inferno Drainer “jedan od najštetnijih phishing kompleta za kripto zajednicu koje smo vidjeli”.

Dodaje se da još uvijek postoji “mnogo provajdera” koji su aktivni, uključujući rivalski Pink Drainer i Angel Drainer, od kojih je potonji objavio ažuriranje 25.  novembra. kako bi pomogli korisnicima da isprazne novčanike na više blockchaina.

Monkey Drainer, još jedan visokoprofilan kripto drainer koji je ukrao milione, zatvoren je u martu, rekavši da je “vrijeme da se pređe na nešto bolje”.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.