lebron james

Lebron James pokreće Bitcoin i kripto program obrazovanja

NBA zvijezda Lebron James i njegova porodična fondancija (Lebron James Family Foundation – LJFF) su postali partneri sa kripto platformom Crypto.com, da bi lansirali program obrazovanja i inicijativu osposobljavanja vezan za Bitcoin, kriptovalute i povezane tehnologije.

„Kroz ovo partnerstvo, ja OBEĆAVAM da će studenti i porodice imati jake temelje vezano za Web3 i inovacije koje stoje iza blockchain baziranih decentralizovanih aplikacija, koje pokreću budućnost mnogih sektora od finansija i medija pa sve do umjetnosti,“ objavio je Crypto.com

LJFF-ov program „OBEĆAVAM“ pohađa više od 1600 studenata i njihovih porodica, sa programiranjem za cijelu porodicu i fundamentalnim resursima koji im pomažu da postanu uspješni u školi ali i dalje. Inicijativa programa „OBEĆAVAM“ uključuje školu, koja je stvorila novi model za javno obrazovanje, „OBEĆAVAM“ institut, koji obezbijeđuje resurse za više obrazovanje i podršku porodicama, „OBEĆAVAM“ selo, koje pruža tradicionialno udomljavanje, „OBEĆAVAM“ kuće, koje omogućavaju dugoročno, prihvatljivo udomljavanje, i House Three Thirty, gdje se vrši osposobljavanje za posao i istražuju napori za finansijsko zdravlje.

Blockchain tehnologija je revolucionizovala našu ekonomiju, sport i zabavu, svijet umjetnosti, kao i način na koji komuniciramo jedni sa drugima. Želim da obezbijedim da zajednice, kao ona iz koje sam ja došao, ne budu izostavljene,“ rekao je James u izjavi.

Ovo je zadnji napor Crypto.com da pogura svoj brend u mainstream. U novembru, Crypto.com je platio preko 700 miliona dolara, da zamijeni Staples kao glavnog sponzora Los Angeles arene, gdje James i Los Angeles Lejkersi igraju utakmice kod kuće. Kompanija je takođe potpisala ugovor sa Matt Damon-om, da bude lice ovog brenda u poslenjim reklamnim naporima.

Crypto.com napori i investicije bilionera su izgleda pogrešno usmjerene. Ranije ovog mjeseca, ova berza je pretrpjela hakerski napad, koji je za rezultat ugrozio oko 400 korisničkih naloga i gubitke u milionima dolara. Sve do potvrđivanja sigurnosnog problema, komunikacija Crypto.com-a je okategorisana kao nesigurna i nejasna. The Verge je prenio da je zvanično obraćanje kompanije, u vrijeme kada su spomenuli bezbijednosni „incident“ i raniji post na tviteru, spomenuo samo da mali broj korisnika „prijavljuje sumnjive aktivnosti na njihovim računima.“

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.