ledger

Ledger najavljuje američku PayPal integraciju, omogućava korisnicima da kupuju kriptovalute iz aplikacije

 

Kroz novu integraciju, verifikovani korisnici PayPal-a u Sjedinjenim Državama moći će kupiti BTC, ETH, BCH i LTC direktno putem Ledger Live-a.

Proizvođač hardverskih novčanika Ledger integrisao je svoj Ledger Live softver sa PayPal-om, prema zajedničkoj najavi dvije kompanije od 16. avgusta. Integracija omogućava stanovnicima SAD-a sa verifikovanim PayPal računima da kupuju Bitcoin, Eter, Bitcoin Cash i Litecoin direktno preko Ledger Live-a bez dodatne verifikacije, navodi se u saopštenju.

ledger1
Ledger Live softver i uređaj. Izvor: Ledger

Ledger Live je ranije omogućavao korisnicima da kupuju kriptovalute preko partnera MoonPay, Transak, Ramp, Simplex, Loopipay i Mercuryo. PayPal je najnoviji dodatak ovoj listi. Kada korisnik kupi kriptovalute putem PayPal-a putem Ledger Live-a, ona se odmah šalje u korisnikov novčanik i korisnik ne mora pokretati nikakav proces “povlačenja”, navodi se u najavi.

Predsjednik i izvršni direktor Ledger-a Pascal Gauthier tvrdi da će kombinovanje Ledger Live-a s PayPal-om učiniti kripto transakcije jednostavnijim, a da pritom neće ugroziti sigurnost:

Kombinujemo beskompromisnu sigurnost Ledgera s PayPalovim vodstvom u tehnologiji zaštićenih plaćanja kako bismo olakšali besprijekornu platformu za korisničke kripto transakcije. Ledger je posvećen pojednostavljenju sistema kriptovaluta, a PayPal je posvećen tome da kretanje novca učini što jednostavnijim, pouzdanijim i pristupačnijim.”

Ledger tvrdi da je prodao više od 6 miliona Ledger Nano hardverskih novčanika od 2016. godine, što ga čini jednim od vodećih proizvođača hardverskih novčanika. Došao je pod lupu u maju, kada je lansirao tajnu uslugu za skladištenje fraza za oporavak koja je dovela do zabune među korisnicima. Tim je kasnije pokušao da ublaži kritike objašnjavajući kako njihov novčanik funkcioniše.

PayPal je 7. avgusta objavio da pokreće stabilnu valutu pod nazivom PYUSD, ali u najavi od 15. avgusta PYUSD još nije naveden kao jedan od coina koji će biti dostupan na Ledger Live-u.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.