lg

LG Electronics dodaje blockchain i kripto u svoje poslovanje

Južnokorejski tehnološki gigant LG Electronics službeno je ažurirao svoje ciljeve poslovnog razvoja kako bi uključio kriptovalute i softver baziran na blockchainu.

Južnokorejski tehnološki gigant LG Electronics službeno je dodao blockchain i kriptovalute kao nova poslovna područja u svoju korporativnu povelju.

Prema lokalnom južnokorejskom novinskom izvještaju, LG je dodao dva različita cilja vezana za kriptovalute tokom svog godišnjeg generalnog sastanka koji je bio u četvrtak, 24. marta. Ciljevi uključuju “razvoj i prodaju softvera zasnovanog na blockchain-u” i “prodaju i posredovanje prilikom transakcija kriptovaluta “, što je dovelo do nagađanja da li će LG uspostaviti neki oblik kripto razmjene.

Na pitanje o namjeri kompanije da pokrene sopstvenu mjenjačnicu ili platformu, glasnogovornik LG-a je ublažio bilo kakve špekulacije, rekavši: “Još ništa nije odlučeno. Upravo smo spomenuli poslovna područja na širok način.”

Glasine o tome da LG stvara tržište vezano za kriptovalute pojavile su se ranije ove godine kada je izvršni direktor Bithumba Heo Baek-young potvrdio da berza radi sa „velikom kompanijom“ na razvoju NFT tržišta.

Tehnološki proizvođač je bio na ratnom putu usvajanja i integracije NFT-a, najavljujući ranije ovog mjeseca da radi s tehnološkom blockchain kompanijom Kakao's Ground X na predstavljanju linije pametnih televizora koji su u potpunosti sposobni za NFT. LG je također najavio partnerstvo sa Seoul Auction Blue, online aukcionarom umjetnina za izvođenje daljnjih projekata vezanih za umjetnička djela zasnovana na NFT-u.

LG-jeve najave stižu dok kolege tehnološki divovi i Južna Koreja, šire gledano, nastavljaju usvajati kriptovalute i tehnologiju vezanu za blockchain. Ranije ove godine, još jedan južnokorejski tehnološki gigant Samsung, najavio je da će pokrenuti NFT platformu za svoje pametne televizore, kao i da će pokrenuti sopstvenu prodavnicu u metaverzumu Decentraland.

Najvažnije je da je zemlja ranije ovog mjeseca izabrala predsjednika Yoon Suk-yeola koji je prijatelj kripta, a Yoonova predizborna kampanja bila je usredsređena na deregulaciju južnokorejske kripto industrije, kao i na uspostavljanje inicijativa kako bi zemlja postala budući dom blockchain tehnologije “jednoroga”.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.