Microsoft Edge

Microsoft navodno testira integraciju web3 novčanika sa Edge browserom

Navodni snimci ekrana prikazuju kripto i NFT-prijateljski Microsoft Web3 novčanik ugrađen u Edge.

Microsoft navodno radi na integraciji Web3 novčanika prilagođenog kripto i nezamenljivim tokenima (NFT) u svoj Edge web pretraživač.

U temi na Twitteru od 17. marta, programer za dokumentaciju – i povremeno curenje informacija – Albacore je podijelio niz navodnih snimaka ekrana Edge korisničkog interfejsa (UI) koji pokazuju rane faze novog Web3 novčanika kompanije.

„Najnoviji u nizu upitnih nadolazećih Microsoft Edge funkcija, kripto novčanik koji nije baš siguran kako se osjećati kada je ova vrsta stvari uklopljena u zadani pretraživač“, pesimistički je primijetio Albacore.

Microsoft Edge 1

Prvi snimak ekrana je uvodna stranica u Edge novčanik, pri čemu Microsoft naizgled napominje da: „ohrabrujemo vas da testirate naš prvi Web3 novčanik i pružite iskrene povratne informacije tokom ovog “putovanja”.

Ako se utvrdi da je to istina, izgleda da će novčanik biti ne kastodijalan, a Microsoft neće imati pristup lozinkama i ključevima za oporavak, dok će takođe biti “ugrađen u Edge” za razliku od instaliranog proširenja ovog pretraživača.

Priloženi snimci ekrana pokazuju mogućnost zamjene, slanja i kupovine kripto imovine, sa kripto mjenjačnicom Coinbase i Web3 infrastrukturnom firmom MoonPay prikazane kao integrisane “platforme koje vam pomažu da kupite i deponujete kripto u vaš novčanik”.

Microsoft Edge 2

Što se tiče NFT-ova, korisničk interfejs jednostavno kaže: “pretražite različita tržišta da biste pronašli svoj prvi NFT, dok budete gradili svoju kolekciju NFT-ova, mi ćemo ih ovdje organizovati.”

Potencijalni potez Microsofta označava još jedan nedavni pokušaj da se značajno povećaju ponude i mogućnosti Edgea, koji u suštini zaostaje za konkurentima kao što su Google Chrome i Appleov Safari u smislu popularnosti.

Microsoft je 7. februara najavio integraciju pretraživača sa umjetnom inteligencijom (AI) i komunikacije putem OpenAI ChatGPT kao dio novih nadogradnji i na Bing i na Edge pretraživače.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.