bitcoin difficulty

Poteškoće s Bitcoin mrežom dostižu najviši nivo svih vremena dok rudari traže preostala 2M BTC-a

Bitcoinov hash rate je zadržao uporište tokom cijele godine jer dopunjuje novi ATH za poteškoće BTC mreže.

Kada su rudari Bitcoina (BTC) pomogli da se pusti 19. milioniti BTC u opticaj u petak, poteškoće u rudarenju BTC mreže su uzvratile dostizanjem rekordnih 28,587 triliona.

Poteškoće Bitcoin mreže u korelaciji su sa računarskom snagom potrebnom za rudarenje BTC blokova, što trenutno zahtijeva procijenjenu stopu heširanja od 201,84 exahash u sekundi (EH/s), prema podacima sa Blockchain.com.

bitcoin difficulty 1

Podržavajući nagli porast poteškoća na mreži, Bitcoinov hash rate je zadržao uporište tokom cijele godine dok je 13. februara probio najvišu razinu svih vremena od 248,11 EH/s.

bitcoin difficulty 2

Viša stopa heširanja osigurava otpornost na napade dvostruke potrošnje, što je proces preokretanja BTC transakcija preko blockchaina doprinoseći da je hash rate najmanje 51%.

Povratak 4. marta, otprilike mjesec dana prije nego što je dostigao najviši nivo svih vremena, poteškoće u BTC mreži su doživjele blagi pad sa 27,96 biliona na 27,55 biliona, što je na kraju palo na 27,45 biliona do 30. marta. Prije toga, otpor Bitcoin mreže je konstantno rastao od jula 2021.

Sa samo 2 miliona BTC-a ostavljenih za rudarenje kao nagrade i prilivom Bitcoin rudara iz cijelog svijeta, očekuje se da će BTC mreža sve više rasti jer podržava uspješnu zajednicu. procjenjuje se da će preostalih 2 miliona BTC (od ukupne ponude od 21 milion) na kraju biti iskopano otprilike do 2140. godine zbog faktora poznatog kao prepolovljavanje.

Dana 30. marta, Terra novčanik koji pripada LFG-u (Luna Foundation Guard) prikupio je 139 miliona dolara u BTC-u, čime je njegova ukupna blagajna porasla na 31.000 BTC ili 1,47 milijardi dolara.

bitcoin difficulty 3

Kako je Cointelegraph izvijestio, novčanik je počeo skupljati kolosalne količine BTC-a januara 2021. i do danas nije prodao niti jedan satoshi.

 

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.