binance dubai

Binance zapošljava preko 100 pozicija u UAE

Binance, najveća kripto berza po obimu trgovanja, zapošljava preko 100 pozicija u UAE i pomaže u oblikovanju propisa o novim virtuelnim sredstvima Dubaija, rekao je njegov regionalni šef.

Ova najava dolazi nakon što je ovog mjeseca Binance dobio licencu od strane novog regulatora virtualne imovine u Dubaiju

Binanceove veze sa zaljevskom državom produbile su se posljednjih mjeseci dok se UAE pokušavaju stilizirati kao novi svjetski centar za digitalnu imovinu dok u isto vrijeme razvijaju regulativu.

Bitcoin je oslabio 1. aprila u 13:42. Saudijsko vrijeme — pao je za 4,46% na 45.151 dolar, dok je Ether pao za 4.08% na 3.275 dolara.

Kripto sektor od 2,1 bilion dolara i dalje je podložan nejednakim propisima širom svijeta.

SAD vide velike rizike u kriptovalutama

Kompanije koje kotiraju na berzi u SAD koje drže kriptovalute u ime korisnika i kupaca trebale bi tu imovinu obračunavati kao obavezu u svom bilansu stanja i otkriti povezane rizike za investitore, saopštio je u petak regulator za vrijednosne papire.

Smjernice američke Komisije za vrijednosne papire i berzu, SEC, primjenjivale bi se na niz kotiranih subjekata, uključujući kripto berze i tradicionalne firme kao što su maloprodajni brokeri i banke koje sve više pružaju usluge za kriptovalute i drže digitalnu imovinu u ime niza klijenata, navodi Reuters .

Ali ipak, ne postoji eksplicitni standard za zaštitu kripto imovine i kompanije se razlikuju u svom tretmanu ovih aranžmana.

Postoje “značajni” tehnološki, pravni i regulatorni rizici povezani sa zaštitom kripto-aktive i kao rezultat toga trebali bi se odraziti kao obaveza u bilansima kompanija, navodi SEC u svojim smjernicama.

Tehnološki mehanizmi koji stoje iza izdavanja i prenosa kripto-aktive stvaraju značajno povećane rizike, uključujući povećan rizik od finansijskog gubitka.

Kompanije bi takođe trebalo da objelodane „prirodu i iznos“ kripto imovine za koju su odgovorne za držanje, a osnovna kripto imovina treba da se vodi po fer vrijednosti, rekao je regulator.

Hakeri su samo ove sedmice ukrali 615 miliona dolara kriptovalute iz blockchain projekta Ronin.

Američki regulatori ostaju neodlučni o tome kako tretirati kriptovalute i još uvijek raspravljaju o novim pravilima o tome kako bi banke trebale rukovati digitalnom imovinom.

Najviši američki bankarski regulator rekao je bankama u četvrtak da budu opreznije u pogledu zaštite od malo vjerovatnih, ali ekstremnih rizika jer su ruska invazija na Ukrajinu i porast trgovine kriptovalutama stvorili niz novih finansijskih prijetnji.

Michael Hsu, vršilac dužnosti kontrolora valute, rekao je da u zavisnosti od ishoda rata u Ukrajini, banke bi se mogle suočiti s brojnim rizicima, koji su malo vjerovatni ali ekstremno rizični.

Hsu je također rekao da je zabrinut da banke mogu pogrešno vjerovati da su zaštitile rizik određenih kripto pozicija, a nisu.

Evropa postavlja više propisa za praćenje kripto transtera

Zastupnici EU podržali su u četvrtak nove zaštitne mjere za praćenje transfera bitcoina i drugih kriptovaluta, što je najnoviji znak da regulatori pooštravaju sektor slobodnog kretanja.

Dva odbora u Evropskom parlamentu zajednički su glasala sa 93 za i 14 protiv za međustranačke kompromise za koje je kripto berza Coinbase Global Inc. upozorila da će uvesti režim nadzora koji guši inovacije.

NFTs

Na Tajvanu, grupa lutkara nastoji da koristi nezamjenjive tokene ili NFT kako bi pomogla da se njihova tradicionalna umjetnička forma prenese u modernu eru i da bude relevantna za novu publiku.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.