Predsjednik Bukele predviđa rast Bitcoina na 100.000 dolara, dalje legalno usvajanje i još mnogo toga

Bukele također predviđa nadolazeći eksplozivni rast za dvije interne inicijative El Salvadora bazirane na BTC-u – Bitcoin City i vulkanske obveznice.

Predsjednik Salvadora Nayib Bukele u nedjelju je podijelio pet bikovskih predviđanja o učinku Bitcoina (BTC) za 2022. godinu.

Prošle godine, El Salvador je postao prva zemlja koja je usvojila Bitcoin kao zakonsko sredstvo plaćanja pod Bukeleovim predsjedavanjem kao protivmjeru rastućoj inflaciji u zemlji. Od legalizacije, vlada je nabavila 1.370 BTC za rezervu zemlje i reinvestirala je svoje neostvarene dobiti u nove infrastrukturne projekte, uključujući bolnicu i školu.

Predsjednik Bukele je predvidio da će se još dvije zemlje pridružiti El Salvadoru u usvajanju Bitcoina kao zakonskog sredstva plaćanja 2022. Iste godine očekuje rast koji će cijenu BTC-a odvesti na novi najviši nivo svih vremena, na 100.000 dolara.

bukele

Bukele također predviđa nadolazeći eksplozivni rast za dvije interne inicijative El Salvadora bazirane na BTC-u – Bitcoin City i vulkanske obveznice. Kao što je Cointelegraph ranije izvještavao, predsjednik predviđa da Bitcoin City postane potpuno funkcionalan grad sa stambenim područjima, trgovačkim centrima, restoranima, lukom – „sve oko Bitcoina“.

Prema Bukeleu, “Bitcoin City će započeti izgradnju” ove godine, što podrazumijeva razvoj virtuelnog grada od milijardu dolara podržanog BTC obveznicama. Zajedno sa ovim razvojem, on predviđa prekomjernu pretplatu na obveznice vulkana.

Bukele također predviđa da će Bitcoin postati glavni izborni problem na izborima u Sjedinjenim Državama ove godine i poručio je svojim pratiocima na Twitteru da obrate pažnju na “ogromno iznenađenje” na Bitcoin konferenciji 2022.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.