Paris Saint Germain crypto

PSG se pridružio NFT ludilu dogovorom sa Crypto.com

Francuski fudbalski tim Paris Saint-Germain (PSG) imenovao je Crypto.com kao svoju službenu platformu za kriptovalute u partnerstvu sa klubom Ligue 1 koja takođe predviđa da se pridruži klubu NFT tokena.

Višegodišnji ugovor će omogućiti izdavanje ekskluzivnih PSG NFT-ova na matičnoj platformi Crypto.com.
Vrijednost dogovora nije objelodanjena, ali Crypto.com će platiti „značajan dio“ sponzorske naknade koristeći token kriptovalute CRO.

To je drugo veliko fudbalsko NFT partnerstvo objavljeno ove sedmice, nakon što se španska La Liga povezala sa digitalnim kolekcionarstvom blokova i fantasy platformom Sorare koja će obožavaocima ponuditi digitalne kartice.

Za Crypto.com, aranžman dodaje velike ugovore sa Formulom 1 i Ultimate Fighting Championship (UFC) potpisanim tokom ljeta, koji navodno vrijede 100 miliona USD, odnosno 175 miliona USD.

Platforma je takođe partner u inovacijama i tehnologiji Lega Serie A, organizacionog tijela za vrhunski italijanski klupski fudbal, nadopunjujući ugovore sa Montreal Canadiens-om Nacionalne hokejaške lige (NHL) i timom Aston Martin Formule 1.

Ovim partnerstvom Paris Saint-Germain još jednom demonstrira svoju viziju i liderstvo kao pionir u oblastima poput načina života, esporta i digitalne tehnologije“, rekao je Marc Armstrong, glavni direktor PSG-a za partnerstva.

“Ovo je uzbudljivo vrijeme za kriptovalute i jedva čekamo da radimo sa Crypto.com kako bismo svim navijačima kluba donijeli nova iskustva.”

Kris Marszalek, suosnivač i izvršni direktor Crypto.com, dodao je: „Naša misija od prvog dana je bila da ubrzamo svjetski prelaz na kriptovalute. To činimo tako što pronalazimo najbolje partnere na svijetu, a Paris Saint-Germain je bez premca.”

„Između vidljivosti brenda, pristupa stadionu i timu i zajedničkog razvoja NFT-a, nema sumnje da ćemo stvoriti nova i uzbudljiva iskustva za ljubitelje fudbala širom svijeta.“

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.