ronaldinjo

Ronaldinho se pridružuje Messiju u promociji Solana memecoina na temu vode

Ronaldinho Gaúcho je najnovija fudbalska legenda koja je promovirala Solana token Water Coin (WATER) na Instagramu nakon slične objave sa Instagram naloga Lionela Mesija.

Instagram priča od 9. jula za njegovih 76,6 miliona pratilaca pokazala je njegovu fotografiju sa maskotom Water Coina koja mu viri preko ramena, koja je označila Instagram nalog tokena.

ronaldinjo1
Izvor: Instagram

Water Coin je skočio za skoro 40% jedan sat nakon što ga je Ronaldinho spomenuo u objavi na Instagramu, ali se od tada spustio ispod cijene prije pumpanja.

ronaldinjo2
Cijena WATER Coin-a u proteklom mjesecu. Izvor: CoinGecko

WATER Coin je ojačao na 38,8% na 0,0012 dolara jedan sat nakon Ronaldinhove objave, ali je od tada pao ispod 0,00083 dolara, pokazuju podaci na CoinGecko. Njegova cijena je sada pala za 71% u odnosu na najviši nivo od 26. juna. Cijena WATER Coin-a je porasla za 158% u odnosu na Messijevu objavu na Instagramu od 8. jula, koja je podijelila sličnu sliku kao i Ronaldinhova objava.

WATER Coin je navodno fokusiran na podizanje svijesti o pitanjima vezanim za vodu, uključujući podršku održivim projektima koji sprečavaju krčenje šuma i pomažu distribuciji vode u Africi, navodi se na njegovoj web stranici.

Plan puta WATER Coin -a ocrtava njegove planove za formiranje partnerstava sa slavnim osobama prije nego što postane ekološki token usmjeren na dobrotvorne svrhe kako bi postigao svoj cilj.

Dok je Water Foundation navodno sebi podijelila samo 5% od 88,88 milijardi WATER tokena, YouTuber Ajay Kashyap bio je među kritičarima industrije koji su WATER Coin označili kao potencijalni token za pumpanje i izbacivanje.

“Je li ovo stvarno ili još jedno “sranje” s pumpom i ispuštanjem”, dodao je kripto komentator Ponga. “Ostanite oprezni momci.”

U avgustu se Ronaldinho, brazilski državljanin, pojavio pred istragom brazilskog parlamentarnog odbora u vezi sa navodnom šemom kripto piramide vrednom 61 milion dolara u kojoj se koristio njegov lik.

Šema, “18kRonaldinho”, obećavala je 2% dnevnog povrata investitorima i koristila je slike penzionisane fudbalske zvijezde u svom marketingu.

Ronaldinho je negirao bilo kakvu umiješanost u shemu, rekavši da nikada nije bio partner u projektu i tvrdio je da je i on žrtva jer su koristili njegovu sliku bez njegove dozvole.
To dolazi kada su brojne ličnosti visokog profila lansirale i promovisale kripto tokene, uključujući bivšu olimpijku Caitlyn Jenner.

UFC borac Khazmat Chimaev nedavno je postavio video na svoj Instagram u kojem promovise kripto token koristeći njegovo ime – Khazmat Chimaev (SMASH) – ali je kasnije tvrdio da nije imao nikakve veze s memecoinom.

Prema kripto istražiocima ZachXBT, distribucija SMASH tokena imala je karakteristike pump-and-dump šeme, pri čemu SMASH tim navodno posjeduje 78% njegove ponude.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.