velorex bankless

Softverska kompanija Velorex širi poslovanje na pružanje kripto bankomata i debitnih kartica širom svijeta

Način na koji većina bankomata radi u ovom trenutku je u suprotnosti s cijelom filozofijom blockchain industrije.

Bankomati za kriptovalute nude ljudima pogodnost fizičkog unovčavanja svojih kriptovaluta, ili, u nekim slučajevima, kupovine na ulici. Njihovo širenje predstavlja rastući interes i prihvatanje kriptovaluta. Međutim, uprkos njihovom rastu, većina ovih bankomata radi na način koji je u suprotnosti sa nekim od osnovnih principa osnovne blockchain tehnologije.

Postojeći kripto bankomati nisu samo prilično centralizovani fizički, sa skoro 75% lociranih u Sjevernoj Americi i otprilike četvrtinom u Evropi, već su također monopolizovani i po dizajnu su protiv privatnosti. U skladu sa osnovnim principima blockchain privatnosti i decentralizacije, Velorex nudi “anonimne, decentralizovane mogućnosti upravljanja kriptovalutama koje favorizuju lokalne ekonomije i krajnjeg korisnika”, navodi se u njihovoj bijeloj knjizi.

Velorex je tehnološka kompanija sa sjedištem u Evropi koja nudi i hardverska i softverska rješenja za decentralizovane financije (DeFi). Putem poznatijih alata, kao što su bankomati i debitne kartice, nada se da će proširiti rast i svijest o kriptovalutama. Naglašeno je da je to posebno slučaj na tržištima u razvoju ili tržištima u nastajanju, gdje mnogi koji do sada ne posluju sa bankama mogu konačno imati priliku da učestvuju u svojoj lokalnoj ekonomiji.

Bankomati

Velorex Bankless bankomati koriste softver otvorenog koda koji direktno komunicira sa decentralizovanim berzama (DEX) širom svijeta, kao što je PancakeSwap (CAKE). Ovaj pristup se također razlikuje od tradicionalnijeg modela „glavnog novčanika“ koji koriste finansijske institucije.

Ne samo da je ovaj distribuirani pristup više u skladu s principima blockchaina, već i vlasnicima Bankless bankomata olakšava poštovanje regionalnih propisa i smjernica. To također znači da vlasnici moraju sami osigurati likvidnost, kao i relevantne kontrole pristupa. Potencijalni vlasnici mogu birati između niza modela, od kojih svaki nudi niz funkcija, uključujući izbor lokalnog jezika, s osnovnim modelom, počevši od 5.500 USD, i zaraditi 1-3% po transakciji.

Međutim, prava korist od upotrebe ovih bankomata dolazi u obliku „refleksije“. Svaka transakcija na bankomatu bez banke proizvodi dividende u obliku Velorexovog tokena VEX. VEX vlasnici primaju refleksije, čak i ako su transakcije za različite tokene, povećavajući poticaj za držanje tokena kako se mreža širi.

Kartice i novčanici

Drugi način na koji Velorex uključuje zajednice u kripto je putem svojih debitnih kartica. Dok korisnicima omogućavaju da troše svoje kripto zalihe na proizvode i usluge na fizičkim ili virtualnim lokacijama, Velorex debitne kartice koriste VEX tokene vlasnika za plaćanje kupovine.

Međutim, kada se korisnici bolje upoznaju sa sistemom, ohrabruju ih da pređu na Velorexov Smart Wallet. Oni rade u tandemu sa Bankless bankomatima sa namjerom da budu jedinstvena tačka za finansijsko upravljanje. Slično kao kod više bankovnih računa, Smart Wallet također omogućava više novčanika. Osim pohranjivanja sredstava, korisnici mogu trenutno prenijeti tokene bez naknade osim za troškove transakcije gasa. Osim toga, Velorex pruža podršku 24/7 za sve tehničke probleme na koje korisnici mogu naići.

Tokeni

Mimo svega, Velorex pokreće VEX token, potpuno decentralizovani BEP-20 token koji je lansiran na Binance Smart Chain (BSC) u maju 2021. VEX će se koristiti kao standardna valuta u Velorex proizvodima i takođe je naveden na PancakeSwap.

Sa ukupnim tiražom od 500 miliona, VEX je dizajniran kao hiperdeflatoran kako bi povećao svoju vrijednost, a istovremeno podsticao držanje. Kako bi se snabdijevanje u dovoljnoj mjeri obuzdalo i spriječila prekomjerna citkukacija, dio svakog poreza na transakcije se dosljedno prži. Osim transakcija na bankomatima, vlasnici VEX-a također dobijaju refleksije VEX transakcija na PancakeSwap-u. U međuvremenu, sistem auto-stakinga, koji uporno stvara pasivni prihod, pruža dodatni podsticaj za držanje VEX-a.

Nakon puštanja bankomata, debitnih kartica i Smart Wallet-a do kraja ove godine, Velorex planira uvrstiti VEX na više berzi i proširiti broj zaposlenih i partnerstava u narednoj godini.

“Naša je jedina svrha da dovedemo bankomate i softver na sva tržišta širom svijeta s tehnologijom koja je uparena s anonimnim, decentralizovanim mogućnostima upravljanja kriptovalutama koje favoriziraju lokalne ekonomije i krajnjeg korisnika”, rekao je suvlasnik i izvršni direktor Velorexa. , Thanos Lampropoulos.
Berze i najnovije vijesti

Velorex ima veoma važan AMA 21. decembra sa timom LBank Exchange jer će oni biti prva centralizovana berza koja će ikada izlistati Velorex 22. decembra.

Ovo je veoma veliki korak ka ispunjavanju mape puta i postizanju velike vizije koju imaju, finansijske slobode za sve ljude, bez obzira na zemlju u kojoj žive.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Velorex je upravo odobren od strane Rumunskog trgovinskog registra i sada je registrovana kompanija pod imenom Velorex Tech.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.