etoro

Twitter pokreće trgovinu kriptovalutama i dionicama u partnerstvu s eToro-om

Popularna aplikacija za društvene mreže nastoji uvesti opcije za kriptovalute i trgovanje dionicama unutar aplikacije jer Musk želi prodrijeti na financijska tržišta.

Popularna platforma društvenih medija Twitter navodno će uvesti novu funkciju koja će korisnicima platforme omogućiti trgovinu kriptovalutama i dionicama. Nova funkcija se pokreće u partnerstvu sa fintech firmom eToro, kako je izvijestio CNBC.

Korisnici Twittera moći će da pretražuju tržišne karte za širi izbor finansijskih instrumenata i kupuju ili prodaju kriptovalute i drugu imovinu putem eToro-a. Najnovije partnerstvo između platforme društvenih medija i fintech kompanije proširiće se na Twitterovu funkciju “cashtags” koja trenutno omogućava korisnicima da vide podatke o trgovanju u realnom vremenu sa TradingViewa. Glasnogovornik eToro-a rekao je:

“Twitter je postao zaista važan dio zajednice maloprodajnih ulaganja i tamo mnogi ljudi idu kako bi pristupili finansijskim vijestima i stekli znanje. Mislimo da $Cashtags može igrati centralnu ulogu u ovom razgovoru i da već dobija veliku pažnju .”

Novim finansijskim karakteristikama može se pristupiti putem taba „view on eToro“, koja će korisnike odvesti na eToro platformu za trgovanje. Fintech kompanija, osnovana 2007., uvela je funkcije kripto trgovanja i kripto novčanik 2019. godine.

Najnovije partnerstvo bi ujedno bio i prvi značajan posao za giganta društvenih medija otkako je Elon Musk preuzeo dužnost izvršnog direktora nakon što je prošle godine kupio mrežu društvenih medija za 44 milijarde dolara. Yoni Assia, izvršni direktor eToro-a, nazvao je partnerstvo savršenim spojem i vjeruje da će ova funkcija pomoći da se nova publika dovede na platformu.

Assia je napomenuo da je finansijski Twitter postao pravi trend i da je bio ključan za bum trgovine na malo tokom 2021. On je dodao da su pretraživanja “cashtags” porasla na milione. S druge strane, Musk je u nedavnom intervjuu rekao da želi da Twitter postane “najveća finansijska institucija na svijetu”.

Musk je ranije iznio ideju da od Twittera napravi “super aplikaciju”, s fokusom na izgradnju ekosistema koji bi korisnicima ponudio pristup na nekoliko online usluga na jednom mjestu. Koncept super aplikacije je prilično popularan u Kini, gdje takve aplikacije funkcionišu kao pristup svemu što je potrošaču potrebno u svakodnevnom životu. WeChat, na primjer, nudi razmjenu trenutnih poruka, društvene mreže, rezervacije putovanja i hotela, bankarstvo i još mnogo toga.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.