uniswap

Uniswap naplaćuje 0,15% naknade za zamjenu počevši od 17. oktobra

 

Naknade se neće naplaćivati na unutrašnju trgovinu stabilnim kovanicama, niti na umotavanje Ether-a.

Decentralizovana berza Uniswap će 17. oktobra početi da naplaćuje 0,15% naknade za swap na određene tokene u svojoj web aplikaciji i novčaniku.

Prema objavi osnivača Uniswapa Haydena Adamsa, pogođeni tokeni su Ether, USD Coin, Wrapped Ether (wETH), Tether, Dai, Wrapped Bitcoin (WBTC), Angle Protocol's AgEUR, Gemini Dollar (GUSD), Liquidity USD (LUSD) , Euro Coin (EUROC) i StraitsX Singapurski dolar (XSGD). Ubrzo nakon objavljivanja, glasnogovornik Uniswapa obratio se medijima, navodeći da “i ulazni i izlazni token moraju biti na listi da bi se naknada primjenjivala”.

Naknade za interfejs će se odbiti od iznosa izlaznog tokena. Osim toga, naknade se neće naplaćivati na zamjene između trgovačkih parova Ether i Wrapped Ether, niti za zamjene između stabilnih kovanica.

uniswap1

„Ova naknada za interfejs je jedna od najnižih u industriji i omogućiće nam da nastavimo da istražujemo, razvijamo, gradimo, isporučujemo, poboljšavamo i širimo kriptovalute i DeFi“, napisao je Adams, ukazujući na nove razvoje u Uniswap ekosistemu kao što je “iOS novčanik, Android novčanik, UniswapX, velika poboljšanja naše web aplikacije, Permit2, Uniswap v4 nacrt kodne baze i još mnogo toga.”

Uniswap je jedna od najpopularnijih decentralizovanih berzi u industriji. Na osnovu podataka iz DefiLlame, DEX trenutno ima zaključanu ukupnu vrijednost od 3 milijarde dolara, generišući više od 271 milion dolara godišnjeg prihoda od naknada za protokol. Ima 12 miliona dolara u svojoj blagajni i prikupio je 176 miliona dolara od investitora od svog početka 2018.

Cointelegraph je pisao 27. septembra da Uniswap fondacija, DEX-ov programer, cilja 62 miliona dolara dodatnog finansiranja za izgradnju infrastrukture i grantove za ekosistem. Dana 15. oktobra, nova udica dostupna u direktoriju otvorenog koda za Uniswap v4 izazvala je kontraverzu zbog svoje sposobnosti da zahtijeva verifikaciju Know Your Customer prije trgovanja u DEX-ovim bazenima likvidnosti.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.