web 3 game

Web 3 gejming platforma na Terra Blockchainu prikuplja 25 miliona dolara u prodaji tokena

FTX Ventures, Jump Crypto i Animoca Brands bili su među kupcima u prodaji koja procjenjuje CRX, gejming platformu koju savjetuje Hashed, na 500 miliona dolara.

Blockchain platforma za igre C2X prikupila je 25 miliona dolara u privatnoj prodaji tokena koja je uključivala kupovine od FTX Ventures, Jump Crypto i Animoca Brands, objavila je u četvrtak njena matična kompanija MetaMagnet.

Investicije vrednuju platformu na 500 miliona dolara. C2X kaže da takođe ima planove za lansiranje vlastitog tokena kojim se javno trguje pod istim imenom, iako nije određen datum objavljivanja, navodi se u saopštenju za javnost.

Platforma, koja će uključivati ​​„ekonomiju tokena, tržišta NFT (nezamjenjivih tokena) i novčanik“, bit će izgrađena na Terra blockchainu i savjetovaće je Hashed, dugogodišnji investitor u industriju Web 3 igara i glavni igrač u Terra ekosistemu.

C2X kaže da će ga takođe “uveliko voditi” i da će ga dijelom razvijati južnokorejski izdavač igara Com2us, kojeg takođe savjetuje Hashed, navodi se u saopštenju za javnost.

“Trenutno se osjećaj potpuno promijenio od rasta Axie-a, buma NFT-a i velikog priliva talenata na Web 3”, rekao je Baek Kim, izvršni partner u Hashedu, za CoinDesk u poruci Telegrama, pozivajući se na Axie Infinity, popularni blockchain baziran na online igricama.

“Com2us se okreće da bude prva kompanija za igre na webu 3,” rekao je Kim.

Hashed je učestvovao u C2X-ovoj privatnoj prodaji tokena i prikupio sopstveni fond od 200 miliona dolara za podršku igricama i ekosistemima Web 3 u decembru.

Ulaganje u CRX je posljednja potvrda povjerenja koje brendovi FTX, Jump Crypto i Animoca imaju u rastućoj industriji Web 3 igara. Podrška ovog trojca ovom sektoru uključivala je stotine miliona dolara ulaganja u protekloj godini kroz različite gejming fondove.

“Blockchain tehnologija pruža transparentnu i sigurnu platformu za korisnike da kupuju, prodaju i pohranjuju imovinu, a primjena ovog koncepta na video igre bio je logičan sljedeći korak”, rekao je Paul Kim, direktor MetaMagneta u saopštenju za javnost. “C2X daje moć u ruke korisniku i graditelju, a ne u jednom centraliziranom entitetu, omogućavajući cijeloj zajednici da usmjerava operacije platforme i u potpunosti ulaže u njen uspjeh.”

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.