bitcoin-mining

1,505,416,204 dolara u Bitcoinu (BTC) se slilo u Binance Crypto Mjenjačnicu za samo 30 dana

Bitcoin (BTC) u vrijednosti od preko 1,5 milijardi dolara se slio u najveću svjetsku platformu za razmjenu kriptovaluta u posljednjih 30 dana.

Novi podaci na lancu sa platforme za obavještavanje tržišta Coinglass otkrivaju da Binance trenutno drži 588.129 bitcoina u vrijeme pisanja, od kojih je 51.386 stiglo samo ovog mjeseca.

Coinglass dalje otkriva da je 22.590 BTC-a ušlo u posljednjih sedam dana, dok je skoro 5.000 tokena ušlo u posljednja 24 sata.

Ostale istaknute platforme za razmjenu kriptovaluta koje su doživjele značajno kretanje BTC-a tokom prošlog mjeseca uključuju Gemini, OKX i Coinbase Pro, koje su zabilježile mjesečne odlive od 22.416, 3.520 i 1.207 bitcoina.

Kripto berze koje su doživjele porast u iznosu BTC-a koje drže uključuju Kraken i Gate, na kojima se 952 i 935 BTC slilo u njihove kase.

Prema Coinglass-u, 13.888 BTC je ukupno proteklo kroz kripto berze ovog meseca.

Firma za kriptoanalitiku Glassnode takođe napominje da postaje sve teže rudariti Bitcoin blokove, rekavši da je broj hešova potrebnih za rudarenje jednog dosegao novi rekord svih vremena.

“Nakon najnovijeg prilagođavanja poteškoća u Bitcoinu, procijenjeni broj hešova potrebnih za rudarenje bloka dostigao je ATH (visoku vrijednost svih vremena) od 209 zettahasheva (10^21). Stoga, poteškoće u rudarenju bloka nastavljaju da rastu kako se više heš snage raspoređuje na mreži.”

bitcoin mining 1

Bitcoin se trguje za 28.916 dolara u vrijeme pisanja, što je samo mali porast u posljednja 24 sata.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.