binance

Binance Connect se gasi 16. avgusta

 

Glasnogovornik je rekao da je taj potez došao kao odgovor na “promjenu tržišta i potrebe korisnika”.

Binance Connect, ogranak Binance berze za kupovinu i prodaju kriptovaluta, zatvoriće se 16. augusta, potvrdio je Cointelegraph 15. avgusta putem e-pošte sa glasnogovornikom Binancea.

Istog dana, decentralizovana berza Biswap bazirana na lancu BNB-a objavila je na Tviteru da je Binance “donio tešku odluku da onemogući @Binance_Connect od15. augusta zbog toga što je njegov provajder zatvorio prateću uslugu plaćanja karticama.” Portparol Binance-a je izjavio:

U Binanceu povremeno pregledavamo naše proizvode i usluge kako bismo osigurali da naši resursi i dalje budu fokusirani na ključne napore koji su u skladu s našom dugoročnom strategijom. U posljednjih šest godina, Binance je iz mjenjačnice prerastao u globalni blockchain ekosistem s više poslovnih linija. Dosljedno prilagođavamo i modifikujemo naš poslovni pristup kao odgovor na promjenjive potrebe tržišta i korisnika.”

Binance Connect je pokrenut 7. marta 2022. godine, u to vrijeme poznato kao Bifinity. Usluga je djelovala kao provajder plaćanja fiat-to-crypto povezujući kripto firme sa tradicionalnim finansijskim sistemom. Na svom lansiranju, platforma je podržavala 50 kriptovaluta, zajedno sa fiat metodama plaćanja uključujući Visa i Mastercard. Istog dana, Uprava za finansijsko ponašanje Ujedinjenog Kraljevstva (FCA) izrazila je zabrinutost zbog toga što je Bifinity dao konvertibilni zajam od 36 miliona dolara firmi Eqonex za kriptovalute koja je uvrštena na Nasdaq.

FCA je napisala da se zbog ulaganja određeni vlasnici Bifinityjeve matične kompanije, Binance Group – koja nije regulisana u Ujedinjenom Kraljevstvu – mogu smatrati korisnim vlasnicima Eqonexa. Binance Connect takođe služi kao provajder fiat-to-crypto on-ramp provajdera za firmin Trust novčanik.

binance1

Istog mjeseca, Binance Australia je suspendovala fiat usluge, navodeći problem sa trećom stranom. U junu su njemački regulatori odbili Binanceov zahtjev za licencu za čuvanje kriptovaluta. U julu je, međutim, firma osigurala licencu kripto brokera i dilera kod regulatora u Dubaiju. Berza je trenutno u parnici sa Komisijom za hartije od vrijednosti i berze SAD i Komisijom za trgovinu robnim fjučersima zbog navoda o upravljanju nelicenciranom berzom u Sjedinjenim Državama.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.