coinbase

Coinbase pokreće usluge kripto trgovanja u Indiji

Najava je objavljena na događaju u indijskom tehnološkom centru u Bengaluru.

Coinbase (COIN) je sada učinio svoje usluge trgovanja kriptovalutama dostupnim korisnicima u Indiji, saopštila je kompanija u četvrtak.

Aplikacija berze sada će biti aktivna u Indiji, rekla je firma na događaju u indijskom tehnološkom centru u Bengaluru. Coinbase je druga najveća berza na svijetu po obimu trgovanja.

Brian Armstrong, suosnivač i izvršni direktor Coinbasea, koji je boravio u Indiji u posljednjih nekoliko sedmica, prvi je najavio da kompanija “dugoročno ulaže” u Indiju. Glavni direktor za proizvode kompanije Surojit Chatterjee kasnije je demonstrirao uključivanje korisnika na berzu.

Najava dolazi u trenutku kada je Indija najavila nove stroge poreze na kriptovalute. Zakon uključuje porez od 30% na dobit od kripto transakcija, koji je stupio na snagu 1. aprila, i kontroverzni porez od 1% odbijen na izvoru (TDS), koji će biti na snazi ​​od 1. jula.

Armstrong je priznao regulatorni izazov u promociji tehnologije do masovnog prihvatanja u vrijeme kada je entuzijazam splasnuo zbog novog zakona o porezu. “Znamo da neće biti direktan korak da donesemo ovu tehnologiju. Ne znamo tačno kako će se razvijati. Ali posvećeni smo radu sa bankovnim partnerima, regulatorima, što je najvažnije, indijskim narodom koji je pokazao interesovanje za kriptovalute i postoji stvarna želja da dobijemo pristup nekim od ovih usluga i proizvoda”, rekao je.

Onboarding na Coinbase bi zahtijevao postavljanje UPI načina plaćanja. UPI (Unified Payments Interface) je trenutni sistem plaćanja u realnom vremenu koji omogućava ravnopravne transakcije i transakcije od osobe do trgovca, koji je regulisan od strane indijske centralne banke.

Armstrong je rekao: “Indija je pokazala veliku spremnost s UPI-jem.” Chatterjee je objasnio kako bi postavljanje UPI-ja bilo prvi korak u kupovini kriptovaluta. Chatterjee je također rekao da je Coinbase “uložio preko 150 miliona dolara u više od 10 kompanija u Indiji”, uključujući “Polygon, CoinDCX, CoinSwitch“.

Ranije ove sedmice, Coinbase je najavio svoje planove da zaposli 1.000 ljudi u Indiji u svom tehnološkom centru do kraja godine.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.