GameStop

Gamestop partnerstvo sa Immutable X za NFT tržište, odobrili 100 miliona dolara za kreatore

Gamestop će koristiti Immutable X rješenja na svom nadolazećem tržištu, dok teku pregovori oko partnerstva sa Loopring-om.

U četvrtak, ikonski brick-and-mortar preprodavač video igara GameStop, objavio je partnerstvo sa nezamjenjivim tokenima sloja 2, ili NFT-ovima, Ethereum-ovim rješenjem za skaliranje Immutable X, za razvoj GameStop tržišta. GameStop će koristiti Immutable X tehnologiju za trgovanje i stvaranje NFT-a.

Developeri u Immutable X tvrde da će novo NFT tržište biti 100% bez ugljenika i bez taksi za gas. Dodatno, Immutable X i GameStop će odobriti program od 100 miliona dolara, u IMX tokenima za kreatore NFT-a i developere. GameStop će primiti prava u iznosu od 150 miliona dolara u IMX tokenima, nakon postizanja određenog poslovnog dostignuća.

immutable

U vrijeme objavljivanja, ovaj fond je dostupan korporativnim korisnicima i decentralizovanim autonomnim organizacijama koje razvijaju video igre, Web3, metaverse, IT usluge i digitalne brendove. Prethodnog mjeseca, GameStop je ušao u NFT prostor objavivši da zapošljava preko 20 novih članova i najavljuje dva nova partnerstva sa blockchain kompanijama za razvoj igrica.

Na društvenim medijima, korisnici su bili i više nego zadovoljni ovim razvojem, a „LouiePikmin2 je napisao:„Vau, vi ćete stvarno uraditi sve što možete da biste ostali u poslu, uključujući i veliko investiranje u modni trend.“
U kontekstu, GameStop je pao preko 70% od svoje najviše cijene svih vremena prošlog januara, kada je bio meta Reddit-ovog naglog podizanja cijena. Opadanje zamaha rasta njegovih dionica je stvorio zajednicu nezadovoljnih investitora.

Dodatno, izgleda da su korisnici bili nezadovoljni jer Loopring, ETH token projekat dizajniran za napajanje decentralizovanih kripto berzi, nije bio uključen u ovu objavu, iako je ranije bilo pregovora sa GameStop-om. U svakom slučaju, istog dana, prilikom prijave SEC-u (Securities and Exchange Commission), GameStop je otkrio da je Loopring i dalje uključen u NFT tržište, sa izjavom kompanije:

„GameStop neće integrisati bilo koji blockchain protokol osim Ethereum-ovog sloja 1 i Loopring-a u svoje NFT tržište, bez da prije toga integriše Immutable.“

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.