italija

Italijanska centralna banka podržava projekat DeFi tokenizacije sa Polygonom i Fireblocksom

 

Hub Italijanske centralne banke Milano odabrao je projekat na čelu sa Cetif Advisory i Polygon Labs u svom drugom krugu prijedloga.

Banka Italijanskog Milano Hub inovacionog centra pružiće podršku projektu koji je razvio Cetif Advisory za istraživanje ekosistema sigurnosnih tokena za institucionalno decentralizirano financiranje (DeFi).

Projekat nema “svrhu komercijalizacije” ali će proširiti “opseg analize” sigurnosnih tokena na sekundarnim tržištima. Sigurnosni tokeni su digitalizirani prikazi vlasništva nad imovinom u stvarnom svijetu. Generalni direktor Cetif Advisoryja Imanuel Baharier rekao je u izjavi:

Vjerujemo da je od vitalnog značaja stvoriti uslove da DeFi postane sigurno i otvoreno radno okruženje za nadzirane subjekte.”

Projekat će nastojati da omogući institucionalnim učesnicima na tržištu da rade u DeFi okruženju uz poštovanje regulatornih smjernica. Dalje će razvijati platformu Lionity kompanije Cetif Advisory, koju opisuje kao „automatizovanog proizvođača tržišta institucionalnog nivoa“.

italija1

Cetif Advisory je spinoff Cetif istraživačkog centra na Università Cattolica del Sacro Cuore u Milanu. Projekat je saradnja sa Polygon Labs, Fireblocks i drugim organizacijama. U njemu će učestvovati italijanske banke, kompanije za upravljanje imovinom i 10 drugih finansijskih institucija.

Projekat Cetif Advisory odabran je tokom drugog poziva za podnošenje prijedloga projekata. Projekat je bio jedan od sedam projekata koji su dobili zeleno svjetlo u fintech kategoriji. Dobit će podršku Milano Hub-a na šest mjeseci, počevši od ovog mjeseca, u obliku stručnih savjeta i dubinskog regulatornog istraživanja.

Tokenizacija vrijednosnih papira je novo područje u blockchain tehnologiji. Citi Global Perspectives & Solutions nedavno je predvidio da bi tržište tokeniziranih vrijednosnih papira moglo vrijediti između 4 i 5 biliona dolara do 2030. godine, pri čemu će privatni kapital i rizični kapital postati najviše tokenizirani, a onda tek slijede i nekretnine.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.