ripple

Kripto advokat kaže da je poravnanje od 20 miliona dolara 99,9% dobitak za Ripple

 

Deaton je snažno odbacio ideju da je rezultat tužbe čak 50/50 ishod za SEC, tvrdeći da je to bliže prednosti od 90/10 u korist Ripplea.

Istaknuti advokat za kriptovalute John Deaton ponudio je uvid u tužbu Komisije za vrijednosne papire i berzu Sjedinjenih Država (SEC) protiv Ripplea. On tvrdi da bi nagodba od 20 miliona dolara ili manje predstavljala značajan pravni trijumf za kompaniju.

U nedavnom postu na X (bivši Twitter), Deaton je snažno opovrgao ideju da je rezultat tužbe čak 50/50 za SEC, tvrdeći da je to bliže prednosti od 90/10 u korist Ripplea. Deatonove primjedbe potaknula je objava Stuarta Alderotyja, glavnog pravnog službenika Ripplea, naglašavajući još jedan pravni neuspjeh za SEC.

Deatonovo gledište rezonira sa raspoloženjem u zajednici kriptovaluta, koja uopšteno smatra predloženu nagodbu od 20 miliona dolara kao pozitivno rješenje za Ripple. Ova procjena razmatra potencijalne posljedice XRP tužbe i šire regulatorno okruženje za digitalne valute.

ripple1

Post Stuarta Alderotyja dodatno doprinosi priči, ističući da se SEC suočio s još jednim porazom ove sedmice, nastavljajući niz neuspjeha. Prema Alderotyju, u slučaju SEC protiv Govila, Američki Apelacioni sud za drugi krug presudio je da SEC ne može tražiti značajnu nagradu, a da prethodno ne pokaže stvarnu finansijsku štetu „investitorima“. U suštini, to implicira da ako nema štete, nema kazne.

U decembru 2020. godine, SEC je pokrenuo sudski postupak protiv Ripple Labsa, optužujući kompaniju da sprovodi neregistrovanu ponudu vrijednosnih papira prodajom XRP-a, svoje izvorne kriptovalute.

Konačno, uspostavljen je presedan kada je sudija Analisa Torres utvrdila da to sredstvo nije vrijednosni papir kada se trguje na sekundarnom tržištu. Osim toga, slučaj je pretrpio značajne promjene jer su optužbe protiv rukovodilaca Ripplea smanjene. U međuvremenu, Torres je nedavno odobrio naredbu u vezi sa zajedničkim zahtjevom SEC-a i Ripplea da se predloži raspored brifinga za rješavanje institucionalne prodaje XRP-a. Ovo se odnosi na segment XRP tužbe u kojem je utvrđeno da je kompanija prekršila zakone o hartijama od vrijednosti. Torres je dao instrukcije stranama da dostave zajednički raspored brifinga najkasnije do 9. novembra.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.