buy

Pretraga “Kupi Bitcoin” na Google searchu porasla za 826% u Velikoj Britaniji

 

Google pretraživanja u vezi s kupnjom Bitcoina porasla su širom svijeta nakon značajnog rasta cijene BTC-a.

Google pretraživanja za “kupite Bitcoin” porasla su širom svijeta usred velikog porasta kripto tržišta, a pretraživanja u Ujedinjenom Kraljevstvu porasla su za više od 800% u prošloj sedmici.

Prema istraživanju Cryptogambling.tv, pojam za pretraživanje “kupi Bitcoin” porastao je zapanjujućih 826% u Ujedinjenom Kraljevstvu tokom sedam dana.

buy1
Globalni pojmovi za pretraživanje koji se odnose na kupnju Bitcoina porasli su širom svijeta. Izvor: Google Trends

“Izuzetan porast pretraživanja ‘kupi Bitcoin’ u Velikoj Britaniji u kombinaciji s oživljavanjem kriptovalute, naglašava sve veći interes i potencijalni uticaj uključenosti tradicionalnih finansijskih institucija u svijet digitalne imovine,” rekao je glasnogovornik Cryptogambling.tv.

Dok su korisnici u Ujedinjenom Kraljevstvu prednjačili, takođe je došlo do primjetnog porasta pretraživanja u vezi s kupnjom Bitcoina od korisnika weba širom svijeta.

Prema podacima Google Trendsa, pretraživanja korisnika u Sjedinjenim Državama za “trebam li sada kupiti Bitcoin?” porastao za više od 250% dok je više pretraživanja u niši uključujući “mogu li kupiti Bitcoin na Fidelityju?” porasla za više od 3100% u prošloj sedmici.

Daljnjim smanjivanjem, pojam za pretraživanje “Je li dobro vrijeme za kupnju Bitcoina?” zabilježio porast od 110% u cijelom svijetu tokom prošle sedmice. Za poredjenje, “BlackRock Bitcoin ETF” porastao je 250%, pokazujući širi entuzijazam za informacije koje se odnose na BlackRockov spot Bitcoin berzovni fond (ETF), koji trenutno čeka odobrenje.

Iznenadni porast interesa dolazi usred drastičnog povećanja cijene Bitcoina u posljednja dve sedmice, pri čemu je Bitcoin nakratko premašio vrijednost od 35 000 USD. 24. oktobra, prvi put od maja 2022. Čini se da je uzbuđenje usko povezano s odobrenjem spot Bitcoin ETF-a, za koji mnogi stručnjaci vjeruju da će pokrenuti novi val kupnje od institucija.

Viši analitičari ETF-a Eric Balchunas i James Seyffart procijenili su vjerojatnost odobrenja od 90% do 10. januara sljedeće godine.

buy 2
Bitcoin je zabilježio snažan porast od 27,9% u posljednje dvije sedmice. Izvor: TradingView

U vrijeme objave, Bitcoin je dobio više od 27% u posljednja dvije sedmice prema podacima o cijenama iz TradingViewa.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.