master meta 0

Mastercard omogućava kripto plaćanja u Web3 putem USDC poravnanja

Mastercard-Immersve partnerstvo koristi decentralizovane protokole za poravnanje transakcija kriptovaluta u realnom vremenu na prodajnim mjestima koja prihvaćaju Mastercard plaćanja na mreži.

Partnerstvo između Web3 protokola plaćanja Immersve i platnog giganta Mastercard omogućiće korisnicima da vrše kripto plaćanja u digitalnom, fizičkom i metaverse svijetu. Jednom kada transakcija bude uspješna od strane korisnika, tokeni USD Coin (USDC)— stabilni coin koji je podržan američkim dolarima koji izdaje Circle — će se pretvoriti u fiat i koristiti za podmirnvanje transakcija na Mastercard mreži.

Mastercard-Immersve partnerstvo koristi decentralizovane protokole za poravnanje transakcija kriptovaluta u realnom vremenu na prodajnim mjestima koja prihvaćaju Mastercard plaćanja na mreži. Korisnici će moći da koriste svoje postojeće Web3 novčanike za direktna kripto plaćanja bez oslanjanja na treću stranu za kolateral.

Umjesto toga, Immersve će se udružiti s provajderom poravnanja i omogućiti svojim korisnicima da koriste USDC za sve kupovine.

master meta

Korisnici će moći pristupiti ovoj funkciji putem popularnih Web3 novčanika i koristiti svoje privatne ključeve za odobravanje plaćanja. Izvršni direktor Immersvea Jerome Faury podijelio je optimizam prema slučajevima korištenja kriptovaluta, navodeći:

„Saradnja sa poznatim i pouzdanim brendom kao što je Mastercard je veliki korak ka popularnom usvajanju Web3 novčanika.”

Štaviše, Web3 novčanici i decentralizovani finansijski protokoli mogu se integrisati u Immersveove API-je i pametne ugovore za obavljanje transakcija gdje god je Mastercard prihvaćen.

Tokom nekoliko godina, Mastercard je poticao brojna partnerstva kako bi ostao relevantna u kripto ekosistemu. Jedna od takvih inicijativa bilo je partnerstvo Mastercarda sa kripto mjenjačom Binance za lansiranje prepaid kartice u Latinskoj Americi.

 

master meta. 1

Kartica omogućava konverzije (kripto-fiat) u realnom vremenu za 14 tokena u Brazilu. U vrijeme lansiranja, pogodnosti su uključivale do 8% povrata gotovine u kriptovalutama na odobrene kupovine i nulte naknade za neke isplate na bankomatima.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.