lbry

‘Ovo će biti naš posljednji post’ – rekao je LBRY tim

 

“Hvala svima koji su se zajedno s nama borili za slobodu na internetu”, rekao je LBRY tim.

Blockchain kompanija LBRY – kreatori LBRY blockchaina – objavila je svoju posljednju poruku kripto zajednici, navodeći “nekoliko miliona dolara” dugova koji su sada onemogućili firmu da nastavi.

“Ovo će biti naš posljednji post”, rekao je LBRY tim u izjavi od 20. oktobra na Odysee, web-stranici za razmjenu videa koju pokreće LBRY, a koja je takođe podijeljena na X (bivši Twitter).

lbry1

LBRY je rekao da je nekoliko miliona dolara duga prema SEC-u, njegovom pravnom timu i privatnom dužniku na kraju bila prevelika prepreka za prevazilaženje.

“LBRY Inc. mora umrijeti, od ovoga se ne može pobjeći. Izgubio je presudu od savezne vlade, ima nekoliko miliona dolara dugova i obavezao se da će se zatvoriti.”

„Hvala svima koji su se zajedno sa nama borili za slobodu na mreži“, dodao je LBRY u objavi od 19. oktobra.

LBRY je prvobitno najavio da će se povući u julu nakon konačne presude u korist SEC-a 11. jula. SEC je prvobitno tražio kaznu od 22 miliona dolara, ali je onda to smanjio na 111.000 dolara kada je shvatio da ugašena firma ne može da plati.

U septembru je zajednica bila oduševljena nakon što je naizgled odustala od odluke podnošenjem žalbe protiv regulatora.

U svom najnovijem saopštenju, međutim, kompanija je otkrila da više neće nastaviti sa žalbom protiv SEC-a.

lbry2
LBRY kaže da neće uložiti žalbu protiv SEC-a. Izvor: Odysee

Kripto zajednica salutira

U najavi su članovi kripto zajednice izašli da daju svoje posljednje riječi podrške LBRY timu.

Jedan korisnik X-a, Steve, zahvalio je LBRY-u na „dobroj borbi” – protiv SEC-a, dok su drugi sugerirali da je LBRY-ova mreža jedna od najkorisnijih platformi zasnovanih na blockchain-u na tržištu.

U sekciji za komentare LBRY-ovog posta na Odyseeju, članovi zajednice izrazili su spremnost da nastave podržavati Odysee.

lbry3

Kako je LBRY blockchain otvorenog koda i decentralizovan, nastaviće raditi sve dok se blokovi nastave rudariti, napomenuo je tim na Odyseeju. Odysee je opsluživao 5,3 miliona jedinstvenih korisnika na mjesečnoj bazi između januara i aprila 2023., više od bilo koje druge decentralizovane platforme društvenih medija na tržištu, prema CoinGecko-u.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.