revolut

Revolut obustavlja usluge kriptovaluta u SAD-u

 

Revolutova suspenzija usluga kriptovaluta u Sjedinjenim Državama uticaće na 1% njihove ukupne globalne korisničke baze, saopštila je kompanija.

Trgovanje kriptovalutama neobank Revolut završava kao i sve svoje kripto usluge u Sjedinjenim Državama usred tekuće regulatorne neizvjesnosti.

Ubrzo nakon što je objavio djelimično uklanjanje određenih digitalnih sredstava sa svoje platforme, Revolut je donio odluku da suspenduje sve kripto usluge za američke korisnike, rekla je kompanija u izjavi za Cointelegraph od 4. avgusta.

Zajedno sa svojim bankarskim partnerom u SAD-u, Revolut će raditi na obustavljanju pristupa kriptovaluti putem svoje platforme počevši od 2. septembra. Firma će potpuno ugasiti kripto usluge 3. oktobra, rekao je glasnogovornik online banke, dodajući:

Pristup kriptovalutama putem Revoluta biće u potpunosti onemogućen i američki korisnici više neće moći kupovati, prodavati ili držati bilo koju kriptovalutu.”

Predstavnik Revoluta je naglasio da će odluka da napusti američko tržište uticati na “samo 1%” globalnih kripto kupaca ove kompanije. Predstavnik je takođe naglasio da će Revolut nastaviti da posluje u Sjedinjenim Državama bez kriptovaluta.

Ova odluka nije donesena olako i razumijemo razočarenje koje ovo može izazvati“, rekao je portparol.

Crypto kupci u SAD-u će uskoro pronaći sve relevantne informacije u vezi sa suspenzijom u e-poruci Revoluta. „Naš namjenski tim za podršku dostupan je da odgovori na sve nedoumice i pitanja koje naši američki kripto kupci mogu imati putem našeg chata u aplikaciji“, dodaje se u saopštenju.

Kao što je ranije objavljeno, Revolut US je najavio brisanje kriptovaluta uključujući Cardanov (ADA), Polygonov (MATIC) i Solanin (SOL) krajem juna. Kompanija je planirala da nastavi sa izbacivanjem iz liste u septembru. Od kraja jula, Revolut je podržavao ukupno oko 30 kriptovaluta u Sjedinjenim Državama.

Neke velike kripto kompanije se takođe bore da nastave pružati usluge svojim klijentima u Sjedinjenim Državama nedavno. Crypto.com, glavna globalna kripto berza, najavila je suspenziju usluga institucionalnim klijentima u SAD sredinom juna.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.