ripple

Ripple i XRP vojska zadaju SEC-u najteže udarce

Jedan od jako bitnih XRP suportera @XRPcryptowolf izjavio je da Ripple Labs i cijela XRP vojska “zadaju SEC-u najtežu borbu u njihovoj karijeri,” navodeći skorije tvitove od strane šefa politike U.S. blockchain asocijacije, Jake Chervinsky.

“Ripple ponovo uzvraća udarac SEC-u, jače nego Elon Musk”

Prije skoro 20 sati, Chevrinsky je naglasio, nevažno je šta kripto zajednica možda misli o Ripple-u kao kompaniji i XRP-u kao kriptovaluti, mogu sebi priznati samo dvije stvari: Ripple se bori protiv SEC-a na sudu, bez pokazivanja milosti prema securities regulatoru.

Druge kript kompanije, u prošlosti, su odabrale da se „povuku i pomire,“ uključujući i izvršnog direktora Tesla kompanije, Elon Musk-a, najbogatijeg čovjeka na planeti, čija je kompanija za električna vozila skoro integrisala Dogecoin plaćanja za neke od svojih proizvoda.

xrp

Među kompanijama i kripto influenserima, ranije tuženim od strane SEC-a, su Block.One, Kik, Stefan Qin – osnivač Virgin Capital kripto fonda – kao i John McAfee.

Kao što je pomenuto iznad, u septembru 2018. godine regulatorna agencija je tužila i Elon Musk-a nakon tvita “razmišljam da privatizujem Tesla na cijeni od $420. Sredstva obezbijeđena.” SEC je rekao da je ova izjava “lažna i stvara lažno mišljenje.“

U avgustu ove godine, agencija je takođe prijetila da će tužiti najveću kripto berzu, baziranu u americi (i jedinu na kojoj se javno trejduje), Coinbase, koju vodi CEO Brian Armstrong. Coinbase je trebao da lansira kripto platformu za pozajmice koja je trebala da koristi USDC stabilni novčić.

SEC je zaprijetio kompaniji sa tužbom, oko problema sa securities. Nakon toga, Coinbase je bio primoran da zakopa svoje planove o lansiranju mogućnosti pozajmljivanja.

Ripple odnosi pobjedu na sudu

Kao što je ranije prenio U.Today, U.S. sudija Sarah Netburn, naredila je SEC-u da preda sudu nacrt pisma bivšeg direktora Hinman-a, u kojem on sugeriše da li bi Ethereum trebao biti security ili ne. U govoru iz 2018., Hinman je izjavio da Ethereum ipak nije security. Očekuje se da SEC dostavi ovo pismo, kao i zapisnike sa sastanaka trećih lica i SEC komisije a koja ne pripadaju agenciji.

Ovo je rezultat napora Ripple-ovih advokata, u posljednje vrijeme, da saznaju zašto je SEC Ethereum-u i Bitcoin-u odobrio status da nisu secutities, ali i da uvid u to zašto je nešto drukčije sa XRP. Mnogi XRP suporteri smatraju ovo velikom pobjedom Ripple-a nad SEC-om, u ovom legalnom ratu.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.